Cuvintele pe care nu trebuie să i le spui NICIODATĂ unui fumător

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 28 Septembrie 2018 11:47
Categorie: CSID

„Lasă-te de fumat!” nu e niciodată un îndemn bun pentru un fumător.

 

De ce să nu mai fumez dacă mă simt bine? Este dilema oricărui fumător. Psihologic, fumatul aduce doar beneficii. Nicotina din ţigări determina, la nivelu creierului, producţia de dopamină. Este vorba de o substanţă răspunzătoare de starea de bine pe care o simţiţi. De aceea, un fumător pus în fata renuntatii la ţigara va percepe prima oară o problemă. Sau chiar o ameninţare. E perfect justificată această reacţie. Puneţi un nume emoţiei pe care o aveţi când vreţi o ţigară. E prima frână reală în fata tutunului.

Bogdana Bursuc, psiholog: „Am o stare de agitaţie. OK ,dar cum mă simt, mă sunt neliniştit, mă simt entuzismat, pentru că agitaţie internă este în ambele emoţii, deci să pun un nume acelei emoţii”.

Al doilea pas este să nu vă judecaţi pentru ceea ce simţiţi. Pentru cei din familie e important să nu pună presiune pe cel care fumează ca să renunţ la viciu. În orice proces din natură, în momentul în care există o presiune, rezistenţă creşte. Aşadar ‘’lasa-te de fumat!’’ spus zilnic unui fumător îi întăreşte acestuia convingerea că… e bine să fumeze. Respectaţi-i alegerea încercând să îl determinaţi să renunţe cu informaţii şi nu cu presiune.

Fiecare organ este afectat de fumul de ţigară. În funcţie de sensibilitatea proprie poate să dezvolte boli grave. De multe ori însă nu informaţiile medicale sunt cele care primează, ci cele estetice. Mă îngraş! Este neliniştea fumătorilor care vor să se lase de viciu. 3-4 kilograme cel mult din acest motiv, îi contracarează medicii. Nicotina este substanţa care inhibă centrul foamei din creier. Odată ce n-o mai aveţi în sânge, veţi simţi foame în mod normal. Inclusiv dimineaţa. Fără nicotină, rata metabolica revine la normal, ceea ce este important pentru speranţă dumneavoastră de viaţă.

Raed Arafat vrea o lege care să stopeze reclamele la ”noile aparate de fumat ale morţii”
Raed Arafat vrea o lege care să stopeze reclamele la ”noile aparate de fumat ale morţii”
Cum trebuie aleși ochelarii de soare
Cum trebuie aleși ochelarii de soare. Razele solare pot provoca leziuni grave
Când e recomandată operația de cataractă. Intervenția durează câteva minute
Actele motivaţionale generează de fapt hormoni de stres. Opinia psihologilor
Cum putem preveni osteoporoza înainte de a ajunge la menopauză
Odihna, scut împotriva bolilor. Cum ne refacem după perioadele de muncă până la epuizare
Stilul de viață al lui Cristi Minculescu, la 10 ani de la transplantul de ficat
CSID sarcina
Metoda rapidă de detectare a sarcinii, acasă. Dispozitive și gadgeturi medicale pentru sănătatea femeii