Cum trebuie sa ne alimentam pe timp de canicula. Recomandarile medicilor pe timp de vara
Este atat de cald si nu pot manca. Este afirmatia pe care o spunem in zilele toride. Atentie, avertizeaza medicii. Si in timpul caniculei aveti nevoie de proteine si grasimi.
Pe timpul iernii suntem setati genetic sa facem depozite adipoase. Vara acestea se reduc in mod natural prin aport crescut de apa. Pe de alta parte, cel mai cald anotimp aduce o nevoie ridicata de hidratare. Cam cu 50% peste medie.
Veti pierde lichide frecvent, asadar veti manca instinctiv legume si fructe. Dar, chiar daca va este scris in gene sa mariti consumul vegetelelor, medicii indica sa nu va limitati doar la acestea.
Pana la 500 de grame de fructe pe zi - iata sfatul medicilor. Iar in privinta legumelor crude, cu o cantitate mare de apa, consumul poate fi, practic, nelimitat. Iata insa ce inseamna sa va respectati organismul, chiar daca temperatura va reduce apetitul.
Sincron dr Florentina Firan
De la ora pranzului pana seara la ora 20, la un interval de 3 ore, trebuie sa mancam. Putin si des asadar. Iar legumele, care au un continut scazut caloric, se combina cu o portie de proteine.
Ratia zilnica de grasimi o puteti lua vara dintr-o lingura de ulei presat la rece. Acesta se combina perfect cu o salata mare.