Cum trebuie alese pilulele anticoncepționale. Avertismentul medicilor
Odată întreruptă administrarea anticoncepţionalelor, o sarcină viabilă poate să apară imediat. Alegerea pilulelor se face de către medic, pe baza istoricului medical al pacientei.
Indiferent de tipul lor, anticoncepţionalele măresc riscul de cheaguri în vasele de sânge.
Pilulele anticoncepţionale nu au risc asupra aparatului genital feminin.
Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar ginecolog: ”Nu au risc mai mare de cancere genitale, au un risc mai mic de cancer de ovar sau de endomentru.”
Pilulele anticoncepţionale se iau doar la indicaţia medicului, nu din prima farmacie. Medicul alege tipul medicamentului care împiedică apariţia sarcinii în funcţie de vârstă şi de istoricul personal.
În plus, aveţi nevoie de profilul lipidic din sânge, mai exact valoarea colesterolului. Şi veţi fi întrebată dacă fumaţi. Colesterol mare, greutatea corporală mare, dar şi fumatul în combinaţie cu pilulele contraceptive înseamnă risc mare de a forma cheguri de sânge în interiorul vaselor. Se numeşte tromboza şi boala poate fi fatală.
După ce întrerupeţi contraceptivele orale, în câteva zile, în sânge nu mai sunt urme de hormoni sintetici, adică ceea ce conţine pilula. Femeia va produce din nou, singură, hormonii estrogen şi progesteron în propriile ovare.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!