Cum tratam infectiile pe timpul verii si care sunt cele mai bune medicamente atunci cand virusii apar
Vara, cele mai dese infectii privesc, ca si iarna, aparatul respirator. Le secondeaza infectiile digestive. Peste 90% dintre toate aceste boli sunt determinate de virusuri.
Temperaturile sunt ridicate afara, dar asta nu inseamna ca infectiile respiratorii au trecut.
Virusurile se reproduc doar in interiorul celulelor vii. Spre deosebire de toate celelalte forme de viata, nu consuma hrana si nu produc energie. Unele virusuri pot fi infrante cu medicamente numite antivirale.
Bacteriile sunt o alta clasa de micro-organisme care isi asigura hrana din absolut orice. Au o putere de adaptare uriasa din acest motiv. Infectiile provocate de bacterii pot fi vindecate cu ajutorul antibioticelor. In cazul virusurilor, aceasta medicatie NU are efect.
Antiviralele sunt clase de medicamente mai noi si nu au spectru larg. Pentru virusul gripal exista un singur medicament tintit. Dar acesta NU actioneaza si pe celelalte virusuri care afecteaza aparatul respirator.
Pentru ca nu au spectru larg si pentru ca sunt scumpe, atutidinea generala in privinta acestor medicamente a fost, din fericire, rationala.
Luam exemplul celor mai frecvente infectii in randul populatiei. 90% dintre infectiile respiratorii sunt determinate de virusuri.
Nu exista medicamente tintite pentru viroze respiratorii. Singura terapie? Apa bauta din belsug, hrana proteica si odihna.
Vara, frecvente sunt si entero-virozele. Pot avea manifestari repiratorii - nas care curge, tuse. Si sigur au manifestari digestive - dureri de burta, scaune modificate, varsaturi. Se trateaza prin hidratare si odihna. Cum le spun si numele, sunt determinate de virusuri. Daca luati din start antibiotice, doar perpetuati infectia.