Cum ne protejam vasele de sange. Recomandarile pe care le fac specialistii

Ultimul update: Vineri 13 Februarie 2015 06:49
Data publicarii: Sambata 10 Ianuarie 2015 09:03
Categorie: CSID

Pretioasele vase de sange din interiorul creierului trebuie protejate prin toate mijloacele. Protectie inseamna controlul posibilelor boli metabolice, lipsa tigarilor, lipsa medicatiei haotice.

Hipertensiune, medicatie nepotrivita, fumat, iata cativa dintre principalii dusmani ai creierului. Sunt factori care pot provoaca accidente vasculare severe, irecuperabile. 

Aveti o ruda care a suferit accident vascular cerebral? Situatia inseamna sa includeti pe lista investigatiilor anuale un consult neurologic si unul cardiologic. Aceasta deoarece s-a dovedit ca exista gene care predispun la boala arterelor cerebrale. Aveti sau nu genele, fumatul este un obicei care va creste cu 100% riscul accidentului vascular.

Arterele sunt vasele mari care duc sange oxigenat de la inima spre tesuturi. Dupa ce hraneste toate celulele, sangele se intoarce spre inima, prin vene. Afectiunile arterelor va pun viata in pericol, in timp ce bolile venelor rareori sunt amenintatoare de viata

Anevrism inseamna o zona dilatata in peretele vasului de sange. Se rupe usor, iar odata rupt, produce hemoragie care poate ameninta viata. Anevrismul apare din cauza atero-sclerozei.

Ce insemna boala? Colesterolul din sange, mai exact LDL colesterolul se depune in interiorul vaselor de sange. Simultan, depunerile duc la inflamatie in interiorul vaselor.

Grasimile din sange, colesterolul LDL si trigliceridele sunt indicatori care trebuie constientizati si apoi controlati.

20% din populatia planetei constata valori crescute ale acestor grasimi. Se numeste sindrom x-metabolic si implica si predispozita pentru diabet, pentru incarcarea cu grasimi a ficatului. In Romania vorbim de 4 milioane de oameni care au nevoie de tratament.

Dupa 35 de ani, masurati-va tensiunea macar o data pe an. Odata ce ati fost diagnosticati cu hipertensiune, acesta nu revine la normal de la sine niciodata! Se trateaza toata viata constiincios. Hipertensiunea netratata poate declansa hemoragii grave in profunzimea creierului. Acestea au risc vital.

Alaturi de toti acesti factori de risc prea putin oameni constientizeaza riscul la care se expun cand iau anti-inflamatoare nesteroidiene pe termen lung, fara indicatia medicului. Ele au influenta asupra puterii de coagulare a singelui. Mai exact, scad functia trombocitelor. Vorbim despre particulele din sange care sunt implicate in oprirea unei hemoragii dupa o ruptura vasculara, dar si in timpul proceselor inflamatorii. Acestea favorizeaza hemoragia cerebrala dupa un accident vascular.

Tags: sanatate,

Cele mai mari mituri despre diete. Metodele prin care putem slabi inteligent
Cele mai mari mituri despre diete. Metodele prin care putem slabi inteligent
paine
Ce se întâmplă dacă mestecăm mult timp o bucată de pâine. Efectul este uluitor
Zahărul din dulciuri şi alte produse superprocesate aduce doar calorii în exces pentru un copil
Cât de periculos poate fi dacă nu ne facem analizele uzuale anual
Ce înseamnă comportamentul sexual la risc și la ce boli ne expunem
Cum ne afecteaza tutunul vederea. Fumatul reduce semnificativ oxigenarea celulară
"Plângi cât vrei, cât simți nevoia! Stau cu tine!" Recomandările medicilor pentru trăirile emoţionale
popcorn
Popcornul pregătit acasă, o sursă excelentă de proteine şi vitamine. Când devine periculos