Cum a reușit Monica Bârlădeanu să slăbească. De ce trebuie să ținem cont


Ultimul update: Luni 09 Octombrie 2017 13:31
Data publicarii: Vineri 06 Octombrie 2017 14:16
Categorie: CSID

La un moment dat, disciplina unei diete devine o problemă pentru oricine.

 O spune Monica Bârlădeanu, cu care vă veţi întâlni la PRO TV, în lunile următoare la "Fermă Vedetelor". Am găsit-o la fel de fermecătoare precum o ştiam. Deşi, zice ea, vrea să mai piardă câteva kilograme.

De aici a şi plecat discuţia noastră. Monicăi îi este greu să gătească altfel decât tradiţional, cu ulei sau grăsime. Şi nici curele cu apă şi zahăr nu o încântă

Monica Bârlădeanu: N-aş recomanda nimănui dieta cu sucuri de mere şi piperul cayen pentru că asta înseamnă apă cu zahăr timp de 7 zile. Am fost extrem de iresponsabilă şi vă spun să nu încercaţi!

Două kilograme pe care nu le pierde niciodată prin sport. Dar care, odată dispărută, transformă silueta flancată de o impecabilă rochie neagră într-una perfectă.

 Monica Bârlădeanu: Oana, vreau să-ţi spun ochi în ochi şi cu mâna pe inimă că oricât de mult şi de disciplinată aş fi la sala de sport tot vreo 2 kg care nu se duc. Am fix aceleaşi probleme că toate lumea acceşi probleme: fluctuaţiile de greutate. Nu mai mult de 2-3 kilograme, care se aşează acolo unde nu trebuie

Monica a păcălit un pic organismul cu ajutorul shake-urilor.

Monica Bârlădeanu: La bază  au proteină animalică sau vegetală, hieperproteică. Când intru la dietă observa că încep corpul să-mi ceară ceva dulce. Şi asta mi s-a părut ok. Vine la pliculeţ şi am un shaker şi ţi-ai bifat una din mese.

Dincolo de efort, trebuie să venim cu completări din zona fiziologiei umane. Pentru a nu sări de la o dietă la altă.

Creierul se hrăneşte doar cu glucoză, adică cu zahărul din sânge. Acesta e obţinut în mod fiziologic, normal, din fructe, legume, cereale, miere. Din care trebuie să mâncaţi extrem de puţin  zilnic. Chiar dacă vă doriţi pierdere ponderală.

Odată ce în farfurie puneţi preponderent proteine:  carne sau ouă, ori apelaţi la shake-uri, organismul schimbă planul. Va încerca să producă energie arzând grăsime. În urma procesului, rezultă aşa-numiţii corpi cetonici. În mod normal, în organismul uman există cantităţi infime din aceste substanţe.

Dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog: Aceşti corpi cetonici se acumulează în exces în corpul nostru, se elimină în urină, unde pot fi dozati. Se elimină prin respiraţie şi apare această respiraţie cu miros de oţet sau de mere verzi.

Odată ce corpii cetonici sunt acumulaţi în cantităţi mari, se declanşează aşa-numită acidoză metabolică. Practic, o intoxicaţie gravă a organismului, care riscă să ajungă în prag de colaps.

Dacă urmaţi o astfel de dietă, verificaţi în sânge corpii cetonici şi valorile acidului uric.

Dr. Antonela Burlacu Medic primar endocrinolog: În momentul în care nu avem suficientă glucoză, corpul nostru va produce energie pentru creier, însă limita între normal şi patologic este foarte fină.

De aceea, ideal este nu doar să înţelegeţi principiile de funcţionare a organismului, ci şi să cereţi sfatul unui medic, înainte de orice cură.

Ce înseamnă consumul de alcool în cantități moderate. Cum este calculat
Ce înseamnă consumul de alcool în cantități moderate. Cum este calculat
Dureri lombare și cervicale? Antiinflamatoarele nu sunt o soluție pe termen lung
Dureri lombare și cervicale? Antiinflamatoarele nu sunt o soluție pe termen lung
Ce pot face părinții în cazul în care copiii se uită la materiale pentru adulți
Ce pot face părinții în cazul în care copiii se uită la materiale pentru adulți
ecografie
Tratamentele stomatologice sunt posibile în timpul sarcinii
Efectele menopauzei precoce. Cum este afectată dantura
Copiii trebuie să poarte întotdeauna șapcă sau pălărie pe cap, vara. Cum explică medicii
De ce trebuie protejate nasul și urechile în timpul verii. Avertismentul medicilor
Ce este endometrioza și cum poate fi tratată
Cum putem depista că suntem predispuşi unui accident vascular. Legătura cu problemele gingiilor
Dependenta
Cum tratăm dependențele. Cele 15 minute definitorii în lupta cu tentațiile