CSID. Vara este tot mai aproape și începe febra dietelor pentru testul suprem: proba costumului de baie
Ne apropiem de vară, în sfârșit! Începe febra dietelor pentru testul suprem: proba costumului de baie. Curele nu sunt însă jucării și nici nu se fac după o simplă căutare pe internet.
Vorbim despre un proces fiziologic, care trebuie încheiat în producerea de energie, apă și dioxid de carbon.
Nicidecum în frustrare ori în creșterea grăsimii din sânge. Pentru că, dincolo de imagine, unele diete fac prăpăd în interiorul organismului.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Interiorul abdomenului. Trecem de grăsimea de sub piele şi ne uităm spre organele din cutia abdominală. Cum vă daţi seama că aveţi prea multă grăsime internă?
Rubin Munteanu, medic primar chirurgie bariatrică: ”Uneori e mai mult înăuntru decât este sub piele. Au un sindrom de presiune introaabdominală crescută. Abdomenul nostru are un număr de organe. Dacă ai şi multă grăsime pe lângă aceste organe, presiunea din interiorul abdomenului este mare”.
Presiune mare înseamnă că noaptea în special veţi urina des. Fenomenul se întâmplă şi gravidelor, în ultimul trimestru de sarcină, când uterul apără vezica cu putere.
În cazul supraponderalilor, grăsimea e cea care apasă vezica. Presiunea exercitată de masa grasă determină, de asemenea, reflux gastro- intestinal.
Aceasta e forţa fizică a kilogramelor de grăsime din interiorul abdomenului. Însă grăsimea exercită şi o presiune chimică.
Rubin Munteanu, medic prima chirugie bariatrică: ”Este depusă în interiorul abdomenului pe viscerele adbominale. Mai periculoasă decât varianta în care apare pe şolduri şi coapse”.
Grăsimea abdominală înseamnă modificări metabolice, care reduc posibilitatea organismului de a se apăra de infecţii.
În al doilea rând, masa grasă din abdomen afectează, prin semnale chimice, toate vasele de sânge.
Şi în al treilea rând, secreţia pancreasului e forţată. Creşte glicemia. Situaţia e premergătoare diabetului.
10% minus din greutatea corporală înseamnă impact pozitiv asupra vaselor de sânge. Şi asupra sistemului imunitar. Cum se realizează obeictivul?
Şerban Damian, nutriţionist: ”Ideea că nutriţionistul îţi dă doar brânză de vaci, castravete şi grătar e greşită. Asta e un rol al nutriționistului să nu te scoată din obiceiurile tale, dacă îţi plac cartofii să găsească şi cartofi în dietă”.
Mai puţin, dar ce vă place! Pierderea ponderală ulterioară are un traseu precis. Organismul extrage grăsimi din depozite şi le duce în ficat. Acest organ le distruge. În urma procesului complet rezultă energie.
Şerban Damian, nutriţionist: ”Când organismul are nevoi de energie sunt mobilizate şi duse acolo unde orgnsimul are nevoi de ele la fibrele musculare. Energie pentru contracţiile musculare. Musculatura e mare consumator de energie”.
Pe lângă energie, grăsimea din depozite, consumată, se trasformă în apă şi dioxid de carbon. Pentru că în natură nimic nu se pierde, totul se transformă.
Dacă procesul care nu are loc corect duce la creşterea grăsimilor din sânge. De aceea, slăbirea este un proces în care aveţi nevoie de consiliere medicală.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: vara, costum de baie, grasime, cura de slabire, diete, piele, csid,
Dată publicare:
18-04-2021 12:54