Consumul de cafea reduce riscul degradarii retinei. Substanta care combate efectele galucomului sau ale diabetului

Ultimul update: Duminica 11 Mai 2014 07:21
Data publicarii: Joi 08 Mai 2014 09:31
Categorie: CSID
cafea

O substanta identificata in cafea poate preveni degenerarea retinei si orbirea, din cauza glaucomului, diabetului sau a imbatranirii.

Cercetatorii americani de la Universitatea Cornell, din New York, studiau efectele antioxidante ale cafelei, cand au facut aceasta descoperire. Cafeaua contine 1% cofeina si intre 7-9% acid clorogenic, care este un antioxidant puternic. In studiul realizat pe soareci, aceste acid previne degenerarea retinei.

"Retina este un strat subtire, din spatele ochiului, care contine milioane de celule senzoriale, sensibile la lumina, si alte celule nervoase care primesc si organizeaza informatia vizuala. Este si unul dintre cele mai active testuturi din punct de vedere metabolic, avand nevoie de nivele ridicate de oxigen, motiv pentru care este predispusa la oxidare", a declarat profesorul Chang Y. Lee, autorul studiului.

Cititi si: Mai multe stiri despre cafea

"Lipsa oxigenului si productia de radicali liberi provoaca degradarea tesutului si pierderea vederii", a adaugat Lee.

Studii anterioare au aratat ca aceasta bautura reduce riscul unor boli cronice, cum ar fi Parkinson, cancerul de prostata, diabet sau Alzheimer.

cafea Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Daily Mail

Profesoara din Marea Britanie pe care elevii au vrut sa o otraveasca. Alti profesori ar fi fost si ei pe o
Profesoara din Marea Britanie pe care elevii au vrut sa o otraveasca. Alti profesori ar fi fost si ei pe o "lista neagra"
MICII interprinzatori ai Romaniei si profitul de pe gratare. Afacerea MICUL e exploatata chiar si cu tonomate, ca la cafea
MICII interprinzatori ai Romaniei si profitul de pe gratare. Afacerea MICUL e exploatata chiar si cu tonomate, ca la cafea
STUDIU. Consumul de cafea reduce riscul aparitiei diabetului. Cate cesti de cafea trebuie sa bei zilnic
STUDIU. Consumul de cafea reduce riscul aparitiei diabetului. Cate cesti de cafea trebuie sa bei zilnic
grapefruit
De ce este periculos să consumați grepfrut atunci când luați medicamente
Reacțiile adverse la medicamente, confundate cu alergiile. Cum le puteți diferenția
De ce nu se recomandă folosirea bicarbonatului pentru îndepărtarea tartrului
Răcelile copiilor se pot transforma în afecţiuni mult mai grave. În organism apar toxine
Riscurile la care vă expuneți urmând dieta pe bază de proteine. Ce este acidoza metabolică
Ce se întâmplă cu organismul atunci când mâncați noaptea
csid
Boala mută care vă afectează organismul fără simptome. Recomandările medicilor