Consumati muraturi conservate in sare. Ajuta la cresterea imunitatii
In procesul de fermentatie se nasc bacterii care, impreuna cu flora din organism, cresc imunitarea.
Conservati in sare orice fel de leguma, in functie de preferinte. In muraturi se produce acid lactic, aceeasi substanta benefica din lactatele fermentate.
Iar in varza murata vitamina C se pastreaza in proportie de 90%.
Alegeri 2024
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
11:57
Ce salariu are președintele României. Unde se situează Klaus Iohannis față de alți șefi de stat din Europa
11:43
Alegeri prezidențiale 2024, programe electorale. Candidații promit „lapte și miere”, deși puterea președintelui este limitată
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
O lingura de sare la un litru de apa rece adaugat peste legume. Iata reteta simpla de muraturi. Nu utilizati apa fierbinte pentru ca distruge vitaminele din legume. Astfel, in cateva saptamani, rezulta un produs perfect.
Spre exemplu, scad riscul reactiilor alergice si simultan cresc imunitatea fata de infectiile de sezon. Iar varza murata are efecte anti-cancerigene deoarece reducere inflamatia din organism.
Muraturile conservate in sare sunt contraindicate in boli cronice de rinichi, in hipertensiune sau insuficienta cardiaca. Si trebuie consumate cu moderatie in diabet. Dar orice om sanatos poate si trebuie sa le consume in sezonul rece.
Indiferent de legumele pe care le puneti la murat, evitati in conservare zaharul si otetul.
Muraturile se consuma langa leguminoase, cartofi sau carne. Varza murata spre exemplu contracareaza efectele nocive ale carnii rosii.
Substantele active din aceasta legume, chiar murata, participa la procesul de detoxifiere care se realizeaza permanent la nivelul ficatului.