Conflictele sunt normale in viata unui cuplu. Cum trebuie sa va certati pentru a nu ajunge la despartire

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Vineri 02 Ianuarie 2015 08:29
Data publicarii: Marti 30 Decembrie 2014 08:56
Categorie: CSID

 Cum va certati in cuplu? De aceasta abilitate poate depinde longevitatea in doi. Conflictele sunt normale in viata unui cuplu! Cu toate acestea, partenerii se limiteaza la a-si face reprosuri.

Comunicarea in cuplu este o abilitate construita. Nu va nasteti stiind cum sa comunicati cu persoana cu care va impartiti spatiul intim. Trei mecanisme pot face diferenta.

In primul rand, va place? Atunci vocalizati acest sentiment.

Psiholog Bogdana Bursuc: "De foarte multe ori pleaca de acasa si ne place de el, arata bine, dar rareori se intampla sa ii spunem".

Asadar, punctati toate lucrurile care va plac, fara niciun motiv.

Din pacate, cei mai multi comunica lucrurile deranjante si omit sa le declare pe cele frumoase.

A doua mare abilitate in viata de cuplu este sa stiti sa va certati. Cearta este, oricum, inevitabila.

Bogdana Bursuc: "Foarte frecvent cearta reprezinta o amenintare pentru cuplu sau pentru securitatea in cuplu, exista situatii cand ne certam si amenintam cu divortul sau nu te mai supor, ceea ce inseamna ca nu mai vreau sa stau cu tine".

Indiferent din ce motiv va certati, declarati doar lucrurile care nu va plac. Si nu amenintati securitatea emotionala a partenerului.

 

Si a treia problema mare in orice cuplu este nevoia unuia dintre parteneri de a-l schimba pe celalalt. Iar daca reusiti acest obiectiv, veti fi dezamagit. Partenerul dumneavostra are nevoie, acasa, de un spatiu in care sa fie asa cum este.

Bogdana Bursuc: "Ce inseamna lucrul acesta? O sa va dau un exemplu. Eu merg la supermarket si pun 2 sticle mici de 1 litru de lapte. El le scoate si pune in loc o sticla mare de 2 litri. Ce insemna asta? Ideea este ca ajungem acasa cu aceeasi 2 litri de lapte, dar eu ajung si cu mesajul ca modul in care eu am gandit , am ales, nu am fost corect".

 

Acest mici corectii creaza distanta in cuplu pe termen lung. In ultimi ani, a crescut numarul cuplurilor care ajung la psiholog inainte unei decizii radicale. La ce e realist sa va asteptati din partea specialistului?

 

 Psihologul poate sa-i ajute cum sa gaseasca o modalitate personalizata de a inverveni.

 Aceaste abilitati in cuplu sunt cu atat mai necesare, daca va aflati intr-o scurta vacanta. Statistica spune ca vacanta poate predispune divortului.

Dor tot aceleasi statistici ne spun si ca, in luna decembrie, sunt conceputi cei mai mult copii, care se vor naste in luna septembrie.

Hepatita C, boala pe care cei mai multi o descopera accidental. Cum va puteti proteja impotriva virusului care nu are vaccin
Hepatita C, boala pe care cei mai multi o descopera accidental. Cum va puteti proteja impotriva virusului care nu are vaccin
Rana
Cum se produce cicatrizarea rănilor. Avertismentul medicilor
Cât de repede ne revenim după o despărțire. Sfatul psihologilor
De ce mint copiii. Cum îi putem ajuta să evite acest comportament
Cum apare boala parodontală. Recomandările medicilor stomatologi
O omletă cu şuncă şi brânză, un grătar şi un peşte. Greşeala care poate să ne îmbolnăvească
Beneficiile cătinei, alimentul-medicament sau "ginseng-ul romanesc"
CSID apa
Cum învățăm copiii să bea apă și cât este de importantă pentru funcționarea corectă a rinichilor