Combinatiile sanatoase pentru masa de Paste. Cum trebuie gatita si mancata carnea de miel
Ne indreptam azi atentia spre carnea de oaie. Pastrama si o portie de coaste pot fi consumate tot timpul anului. Sunt surse excelente de proteine de calitate.
Daca vreti o masa de Paste fara calorii cat pentru doua-trei zile, puneti-le in topul alegerilor. Am mers cu un nutritionist la restaurant si va spunem cum o sarbatoare culinara delicioasa si, in acelasi timp, moderata poate fi facuta in fiecare saptamina.
Intotdeauna carnea grasa si prajelile creeaza probleme cind iesim dintr-un post lung. Ca sa nu va puneti in pericol, Portionati alimentele specifice sarbatorii. Recomandarea pentru micul dejun: un ou fiert, o bucata de brinza cu legume crude alaturi de o cafea si ca desert o felie de cozonac. Pana la prinz faceti pauza alimentara si consumati doar apa.
Nu preparati friptura de miel sau de berbecut in ulei. Pentru ca ii ridicati pina la cer valoarea calorica. Cea mai buna metoda de preparare - si cea mai gustoasa - este sa o inveliti in folie de copt, langa plante condimentare. O tineti la cuptor la foc mic, sub 160 de grade Celsius. Temperatura impiedica proteinele valoroase din carne sa se coaguleze si produsul sa devina balast alimentar.
O suta de grame de friptura, ideal alaturi de legume crude, inseamna prinzul premium. Va alegeti cu toate vitaminele din grupul B, dar si zinc, indispensabil sistemului imunitar.
Dr.. Laura Ene, medic specialist diabet si nutritie: “Carnea e un aliment cu care ne putem satura, care ne ajuta sistemul imunitar si face parte dintr-un stil de viata echilibrat. Carnea cea mai buna in acest moment este carnea btinuta de la animale care se hranesc in libertate pascind in iarba, Mielul, oaia sunt alimente foarte curate”.
Atentie mare la aperititive pentru ca uneori pot depasi valoarea calorica a felului principal. Alegeti ardeiul gras, salata de vinete cu putin ulei sau rosiile in defavoarea branzeturilor, spre exemplu.
Spre seara, bucurati-va din nou de sarbatoare. Ciorba de miel umple stomacul si da, prin volum, senzatia de satietate. Este un preparat echilibrat, atat din punct de vedere caloric, cat si nutritional. Iata ce trebuie sa aveti in minte cand abordati...culinar sarbatoarea Pastelui.
Sursa: Pro TV
Etichete: paste, mancare, carne, oua, medic, masa, miel,
Dată publicare:
28-04-2016 13:10