Cercetatorii sunt intrigati de o afectiune misterioasa, care provoca dureri extreme
Doctorii investigheaza un sindrom care provoaca, peste noapte, dureri mai mari ca nasterea sau amputarea. Distrofia simpatica reflexa poate afecta pe oricine, fara o cauza specifica. Nu are niciun tratament si produce durere cronica la nivelul membrelor.
O afectiune misterioasa, care provoaca dureri extreme, a pus in incurcatura doctorii si cercetatori, care nu au descoperit o cauza sau un tratament.
Bolnavii de distrofie simpatica reflexa se pot trezi intr-o dimineata cu o durere extrema, care nu dispare. Sunt afectate bratele, picioarele si palmele si uneori se declanseaza dupa un incident nu mai grav ca o vanataie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Daily Mail relateaza ca Alexandra Annaloro, in varsta de 21 de ani, a dezvoltat aceasta afectiune la piciorul stang, iar acum nu poate sa mearga pentru mai mult de 10 minute. Uneori, durerea e atat de intensa incat piciorul tremura incontrolabil.
Fara o cauza exacta, este greu de diagnosticat, insa doctorii stiu ca distrofia simpatica reflexa este o afectiune a sistemului nervos, ce determina nervii sa trimita in mod constant semnale de durere catre creier.
Boala este greu de tratat si adesea nu raspunde la niciun medicament. De obicei se agraveaza in timp si se poate extinde la alte zone ale corpului.
Daphne Cuebas, care s-a imbolnavit in urma cu 14 ani, a apelat la un dispozitiv implantat in copsa, care ii livreaza morfina direct in genunchi.
Printre tratamentele experimentate cu diferite nivele de succces se numara injectii intramusculare cu botox, stimularea maduvei spinarii si diferite forme de psihoterapie si hipnoza.
Statistic, femeile sunt de patru ori mai predispuse sa dezvolte aceasta problema, decat barbatii.