Celulita, boala tesutului adipos de care toate femeile incearca sa scape. Medicii spun care este abordarea corecta
Celulita este o boala a tesutului adipos in care celulele isi maresc de pana la 60 de ori volumul. Comprima vasele sanguine, ceea ce duce la oxigenarea precara a pielii. Totul genereaza inflamatie.
La ora actuala, metodele de tratament nu se limiteaza la cremele aplicate pe suprafata. Boala se abordeaza in interiorul tesutului afectat.
Dorina Giurcaneanu, medic primar dermatolog: "Ar trebui sa intre un cultura medicala controlul dermatologic, asa cum mergi la dentist sau la cardiolog sa iti faci un EKG, sa iti verifici pielea macar o data pe an."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Inainte de zilele cu adevarat calde, mergeti la dermatolog si aratati-i toata pielea. Specialistul va detetecta bolile pe care le aveti. Il intereseaza insa si petele pigmentare, care nu arata o afectiune. Luam exemplul alunitelor brun-rosiatice.
Dorina Giurcaneanu, medic primar dermatolog: "Pe palme, pe talpi, in zone care au mai putin pigment de la natura, ele traumatizate de soare pot evalua spre melanom si nu le bagam in seama."
Melanomul este cel mai agresiv tip de cancer. Rutina de a merge la dermatolog cel putin o data pe an este simplu de explicat. Orice leziune de pe suprafata pielii, in contact cu soarele, poate urma scenariul: expunere – expunere - boala grava. Daca din punct de vedere dermatologic va aflati in stare de sanatate, aprilie este ultima luna care va permite pregatiri estetice pentru costumul de baie.
Am celulita! Ce pot sa fac? Cremele activeaza circulatia vaselor mici de sange. Masajele accentueaza drenarea limfatica.
Vizualizam ce se intampla sub piele. Rezervele de grasime, adipocitele, pot isi depaseasca de pana la 60 de ori volumul normal.
Comprima vasele de sange, iar apa nu mai circula normal in celule. Succesiv, anumite fibre de colagen se intaresc. Iata cum apar deplasarile inestetice de grasime.
Dana Miricioiu, medic chirurgie estetica: "Acea deplasare este favorizata si determinata de existenta unor benzi fibroase inextensibile care se afla intre suprafata pielii si muschiul de dedesubt."
Aceste benzi tari nu pot fi inlaturate prin masaje sau creme. La ora actuala, la nivel european se considera ca defectul estetic este imposbil de rezolvat doar prin metode neinvazive cum sunt cremele cu substante active.
Dana Miricioiu, medic chirurgie estetica: "Vom intra cu o sonda extrem de subtire sub piele si simtim acele benzi fibroase si le sectionam."
Pielea se relaxeaza si nu mai permite grasimii sa iasa, localizat, in suprafata. Aceste tipuri de interventii se fac inainte cu cel putin o luna de prima expunere la soare in costum de baie.