Ce se intampla daca urmati dieta cu APA. Avertismentul dat de medici: nu beti mai mult de trei litri de lichide pe zi

Ultima actualizare: 23-09-2015 06:51

Nu mananc, dar imi umplu stomacul cu apa ca sa potolesc senzatia de foame. Cam asa suna principiul dietei cu apa.
 

Nu va jucati insa! Rinichii au o capacitate limitata de produce urina. Daca mincati infim, actionati negativ asupra acestor organe vitale. Desi pare straniu, asa poate sa rezulte o intoxicatie cu apa a organismului.

Zece kilograme jos in trei saptamani - este promisiunea dietei cu apa. Cea prin care stomacul se amageste. Vin si argumentele. Un volum crescut, zilnic, distruge celulita, mentine sanatatea rinichilor si detoxifica organismul. In plus, scade pofta de mincare. Suna perfect! Dar nu e deloc asa.

Doctor Mihai Dumitrache, medic specialist urolog: “Primele simptome sunt greata, vasaturile, cefaleea adica dureri de cap si slabiciune musculara

Sunteti pe cale a de a va intoxica cu apa. Urmatoarea etapa: convulsiile. Lasand la o parte dietele, incercati sa nu consumati mai mult de un litru de apa intr-o ora. Pur si simplu, nu aveti capacitatea functionala de a face fata acestui aport. Hidratarea se face in masura in care ingerati si alimente. Ele introduc, in mod eficient, apa in celule. Acei doi litri recomandati pentru un adult de 70 de kilograme presupun inclusiv apa din hrana.

Doctor Andrei Manu Marin, medic primar urolog: “Ar trebui sa urinam 1,5 litri pe zi. La asta se mai pun 500 de ml care se consdera ca elimina din respiratie, dar 2 litri pe zi inseamna apa din supa, mere, iaurt. Daca o vezica are o capacitate in medie de 300 de ml, la 3 litri eliminati pe zi inseamna ca te duci la toaleta de 10 ori pe zi, la 6 litri de 20 de ori. O vezica care isi lungeste aceste fibre musculare face ca acea fibra devine ineficienta, deci acel pacient va urina ineficient. Urmeaza retentia de urina si isi decompenseaza vezica urinara”.

Va ajunge la infectii repetate tocmai pentru ca nu se elimina complet urina. Vorbim, totusi, de o situatie posibila doar la un consum mai mare de trei litri pe zi, in conditii obisnuite de miscare si temperatura exterioara.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO