Aveti dureri de stomac care se repeta? Mergeti imediat la doctor pentru investigatii

23-05-2013 09:39


consult

Mergeti pentru o consultatie la gastroenterolog daca aveti dureri de stomac care se repeta. Si nu faceti investigatii la intimplare. In cazul ulcerelor, in functie de localizare, e nevoie uneori si de o biopsie.

Aveti dureri in regiunea stomacului? Daca medicul suspecteaza un ulcer, veti face investigatii tintite.

In functie de localizarea ulcerului, specialistii impun si biopsia.

Durerea poate migra, poate iradia in partea dreapta, sub coaste si poate avea aparitie nocturna.

Medicul decide care sunt pacientii care au nevoie de endoscopie. In timpul acestei proceduri, specialistul poate detecta frecvent ulcerul din interiorul stomacului sau ulcerul duodenal. In unele situatii se impune biopsia leziunii.

Ulcerul stomacului poate sa evolueze spre cancer, pe cand ulcerul duodenului niciodata nu evolueaza spre cancer, dar pot sa apara alte complicatii.

Majoritatea ulcerelor se localizeaza la nivel gastric sau duodenal, dar exista, mai rar, si ulcere de esofag, de intestin subtire.

Cel mai corect este sa fie facuta endoscopia in cazul suspiciunii de ulcer.

Ulcerul duodenal apare in general din cauza unui temperament vulcanic, a medicatiei haotice sau a prezentei helicobacter pilori.

Toate acestea favorizeaza iesirea violenta a acidului clorhidric din stomac in prima portiune a intestinului subtire. Acest fenomen determina ulcerul.

Endoscopia este metoda consacrata de vizualizare a leziunilor. In unele tari dezvoltate se face endoscopia de control o data pe an, in lipsa simptomelor.

Sursa: Pro TV

Tags: sanatate,