Aveti probleme cu somnul? Iata alimentele care va ajuta sa va odihniti bine noaptea

Ultima actualizare: 05-07-2013 06:14

Trei mese principale si doua gustari, iata programul ideal al dietei zilnice care trebuie sa fie una variata. Aceasta pentru a furniza creierului nutrientii de care are nevoie pentru o buna functionare. Mineralele sunt vitale.

Starea de bine presupune si un echilibru si din punct de vedere al mineralelor, iar acest lucru nu trebuie sa ne preocupe pentru ca nu provin dintr-un singur aliment, insa dietele care sunt restrictive si care nu sunt bazate pe o alimentatie diversificata pot duce la astfe de dezechilibre.

Spre exemplu, pentru un somn bun, nu ratati o banana pe zi.
Are foarte mult magneziu si mai are un avntaj, consistenta ei cremoasa face bine la creier.

Cerealele si legume sunt in topul recomandarilor in meniul zilnic. Dintre acestea, includeti des in dieta fulgii de ovaz. Contin aceesi cantitate de proteina ca si graul, dar si glucide cu absorbtie lenta, utile pentru creier.

Si spanacul se afla pe lista recomandarilor, iar un consum constant, de 2-3 ori pe saptamana, are beneficii dovedite.

Spanacul este un aliment valoros in acest sens, este un bun tonic al sistemul nervos si contribuie la echilibrare ritmului somn-veghe.

Va ajuta sa dormiti bine si laptele, datorita concentratiei echilibrate de micro si macroelemente. Iar in sezonul cald, savurati-l din desertul-vedeta.

Laptele poate fi consumat in acest sezon si sub forma de inghetata, este la fel de eficienta pentu starea de bine.

Aceasta se prepara in casa din lapte dulce sau iaurt, din fructe de sezon si miere. Alaturi de inghetata, merg intotdeauna 2-3 cubulete de ciocolata neagra.

Substantele active din ciocolata ajuta creierul sa secrete serotonina, substanta care echilibreaza si ritmul somn-veghe.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO