A primit o doza de pojar care putea infecta 10 milioane de oameni. Ce s-a intamplat cu femeia dupa putin timp

15-05-2014 21:55


Tratament revolutionar impotriva cancerului

O femeie a scapat de cancer dupa ce a primit o doza uriasa de pojar, intr-un studiu revolutionar realizat la celebra clinica Mayo.

Dupa 10 ani in care s-a luptat cu forma incurabila de cancer al sangelui, numita mielom, Stacy Erholtz, din Pequot Lakes, statul american Minnesota, este sanatoasa, de mai bine de 6 luni, multumita virusului pojarului, scrie The Huffington Post.

Erholtz a facut parte, impreuna cu o alta pacienta care suferea de mielom, dintr-un studiu experimental realizat de cercetatorii de la clinica Mayo, care a demonstrat ca celulele canceroase pot fi ucise cu ajutorul unor virusi modificati genetic. Tratamentul poarta numele de viroterapie.

Erholtz a declarat ca rezultatele au fost aproape imediate: "Am avut o tumoare de marimea unei mingi de golf, pe frunte si, in 36 de ore, a disparut".

Viropia dateaza din anii '50 iar mii de pacienti bolnavi de cancer au fost tratati cu o gama larga de virusi, insa acest studiu a furnizat primul caz documentat in care un pacient a suferit o remisie completa a tuturor tumorilor din organism, dupa administrarea virusului. Tratamentul presupune inocularea unei doze uriase de material viral, suficient pentru inocularea a 10 milioane de oameni.

Tratamentul nu a fost la fel de eficient in cazul celui de-al doilea pacient iar cancerul s-a dezvoltat din nou, la noua luni dupa incheierea studiului clinic. Doctorul Stephen Russell, coordonatorul studiului, spera ca aceste rezultate vor conduce la un studiu mai amplu iar tratamentul sa fie aprobat in urmatorii patru ani.

 

Sursa: Huffington Post