A primit o doza de pojar care putea infecta 10 milioane de oameni. Ce s-a intamplat cu femeia dupa putin timp
O femeie a scapat de cancer dupa ce a primit o doza uriasa de pojar, intr-un studiu revolutionar realizat la celebra clinica Mayo.
Dupa 10 ani in care s-a luptat cu forma incurabila de cancer al sangelui, numita mielom, Stacy Erholtz, din Pequot Lakes, statul american Minnesota, este sanatoasa, de mai bine de 6 luni, multumita virusului pojarului, scrie The Huffington Post.
Erholtz a facut parte, impreuna cu o alta pacienta care suferea de mielom, dintr-un studiu experimental realizat de cercetatorii de la clinica Mayo, care a demonstrat ca celulele canceroase pot fi ucise cu ajutorul unor virusi modificati genetic. Tratamentul poarta numele de viroterapie.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Erholtz a declarat ca rezultatele au fost aproape imediate: "Am avut o tumoare de marimea unei mingi de golf, pe frunte si, in 36 de ore, a disparut".
Viropia dateaza din anii '50 iar mii de pacienti bolnavi de cancer au fost tratati cu o gama larga de virusi, insa acest studiu a furnizat primul caz documentat in care un pacient a suferit o remisie completa a tuturor tumorilor din organism, dupa administrarea virusului. Tratamentul presupune inocularea unei doze uriase de material viral, suficient pentru inocularea a 10 milioane de oameni.
Tratamentul nu a fost la fel de eficient in cazul celui de-al doilea pacient iar cancerul s-a dezvoltat din nou, la noua luni dupa incheierea studiului clinic. Doctorul Stephen Russell, coordonatorul studiului, spera ca aceste rezultate vor conduce la un studiu mai amplu iar tratamentul sa fie aprobat in urmatorii patru ani.