Cine este primul barbat arestat in cazul agresiunilor sexuale de la Koln. Are 26 de ani si e de cetatenie algeriana

Ultima actualizare: 22-01-2016 07:04
Koln

Un solicitant de azil in varsta de 26 de ani, cu cetatenie algeriana, a devenit prima persoana arestata pentru agresiune sexuala in cazul violentelor comise la Koln in noaptea de Anul Nou.

Barbatul, care este acuzat si de furt, se presupune ca facea partea dintr-un grup de nord-africani care au incercuit, au agresat sexual si au talharit femei in noaptea de 31 decembrie 2015 in apropiere de gara centrala din Koln (vestul Germaniei).

Suspectul a fost arestat impreuna cu un alt solicitant de azil de nationalitate algeriana, in varsta de 22 de ani, care este acuzat de furt in noaptea in cauza. Cei doi erau rezidenti ai unui centru de refugiati din Kerpen, oras situat la vest de Koln.

Sute de femei au reclamat la politie faptul ca au fost agresate sexual si talharite in noaptea de Anul Nou in apropierea principalei gari din Koln, de catre barbati, in mare majoritate de origine nord-africana.

In urma acestui scandal, politia din Koln ancheteaza in prezent 21 de persoane, printre care opt sunt arestate. Majoritatea sunt barbati acuzati ca au furat bunuri precum telefoane mobile.

Atacuri similare, dar de amplitudine mai mica, au avut loc in noaptea de 31 decembrie si in alte orase germane, precum Hamburg si Stuttgart.

Agresiunile de la Koln, Hamburg si Stuttgart au relansat dezbaterea interna din Germania despre politica Berlinului in domeniul imigratiei, in contextul in care tara a primit anul trecut 1,1 milioane de imigranti.

In fata presiunilor crescande atat din partea opozitiei, cat si a Uniunii Crestin-Sociale (CSU), aliatul bavarez al Uniunii Crestin-Democrate (CDU), cancelarul Angela Merkel a adoptat un ton mai dur, sustinand ca solicitantii de azil condamnati de justitie, chiar si cu suspendare, trebuie sa fie expulzati din Germania.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO