Pedeapsa exemplara in Grecia. Un traficant de refugiati a fost condamnat la 103 ani de inchisoare

Ultima actualizare: 23-06-2016 01:01
refugiati sirieni in Grecia - agerpres

Un traficant de persoane grec a fost condamnat la 103 ani de inchisoare de catre curtea de apel din Arhipelagul Dodecanez (sud-estul Greciei), relateaza AFP.

Condamnatul, in varsta de 63 de ani, a fost arestat la 30 iunie 2015 la bordul unui iaht in care se mai gaseau 47 de persoane, intre care 14 copii. Garzile de coasta s-au vazut nevoite sa urmareasca iahtul barbatului si chiar au tras focuri de arma pentru a imobiliza ambarcatiunea. Traficantul reusise sa debarce un alt grup de migranti pe insula Tilos, din Arhipelagul Dodecanez.

Potrivit presei elene, barbatul a mai fost anchetat in trecut pentru trafic cu fiinte umane. Televiziunea publica greaca Ert a pus accentul pe severitatea pedepsei, apreciind ca printr-o astfel de condamnare se incearca descurajarea traficantilor de migranti, care sosesc in numar mare pe tarmurile turce si elene de la Marea Egee, principala poarta de intrare a refugiatilor in Europa.

In 2015, peste 800.000 de migranti au sosit pe insulele elene dinspre Turcia, majoritatea fiind sirieni care fugeau din calea razboiului.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO