Opt refugiati, printre care patru copii, impuscati de graniceri turci in timp ce incercau sa fuga din Siria. Reactia Turciei

Ultima actualizare: 23-06-2016 01:01
refugiati sirieni in Grecia

Cel putin opt sirieni, printre care patru copii, au fost impuscati de graniceri turci in timp ce incercau sa fuga din tara lor in razboi duminica in zori, a informat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP.

Opozitia siriana in exil, sustinuta de Turcia si cu sediul la Istanbul, a anuntat la randul sau un bilant cu 11 morti. Ea a denuntat duminica aceasta "tragedie", lansand un apel tarilor "prietene" sa efectueze o ancheta si sa dea indicatii pentru ca acest gen de incidente sa nu se mai repete.

"Informatiile potrivit carora granicerii turci ar fi deschis focul asupra unor sirieni la frontiera nu reflecta realitatea", a reactionat la randul sau Ministerul turc de Externe intr-un comunicat.

Turcia actioneaza "pentru a-si apara frontierele de orice activitate ilegala, cum ar fi contrabanda si terorismul", a adaugat acesta fara alte detalii.

"Opt civili, dintre care sase din aceeasi familie, au fost ucisi, iar alti opt au fost raniti cand granicerii turci au deschis focul asupra lor in timp ce incercau sa patrunda pe teritoriul turc" in provincia Idleb (nord-vest), a mentionat OSDO.

Printre victime sunt patru copii, a precizat Observatorul, adaugand ca unii raniti se afla in stare grava.

Ankara a dezmintit in repetate randuri unele rapoarte, printre care ale Human Rights Watch (HRW), indicand ca graniceri turci deschid focul asupra civililor sirieni care incearca sa treaca in Turcia.

Victimele de duminica erau deplasati parasind regiunea Manbij din nordul Siriei, unde o ofensiva a fortelor sprijinite de Washington este in curs de la 31 mai pentru a cuceri acest fief al gruparii Statul Islamic, a informat OSDO care dispune de o vasta retea de surse in intreaga tara.

Potrivit Observatorului, cel putin 60 de persoane, civili, au fost impuscate de graniceri turci de la inceputul anului, mai scrie AFP.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO