Momentul in care un imigrant este salvat de o turista din apele Mediteranei. Imaginea emotionanta a devenit virala: FOTO

Ultima actualizare: 04-09-2015 07:00
imigrant salvat

In timp ce mii de refugiati pier in apele Mediteranei, in incercarea disperata de a ajunge in siguranta in Europa, unde sunt priviti cu teama si lipsa de empatie, o tanara surprinde motivul pentru care imigrantii trebuie tratati in primul rand ca oameni.
 

Sandra Tsiligeridu se afla in vacanta, pe o ambarcatiune, alaturi de mai multi prieteni, cand a observat pe coasta insulei Pserimos un barbat "pe jumatate constient", plutind in deriva in apa. Barbatul, pe nume Mohamed, avea pe el o vesta de salvare si se afla in apa de mai bine de 13 ore inainte sa fie salvat de Sandra, relateaza The Independent.

Omul plecase din Turcia, pe o barca alaturi de alti 39 de imigranti, dar a plonjat in apa pentru a recupera o vasla si, din cauza curentilor, nu s-a mai putut intoarce la bord. Familia sa i-a aruncat vesta care l-a tinut in viata si l-a dat disparut indata ce a ajuns pe uscat, pe insula Kos.

 

Χθες του Αγίου Φανουρίου σώσαμε έναν άνθρωπο που ηταν 13 ώρες στο νερό σχεδόν ημιλιπόθυμος Ξεκίνησαν 40 Σύριοι με φουσκ...

Posted by Sandra Tsiligeridu on Friday, 28 August 2015

Sandra Tsiligeridu spune ca initial l-a confundat pe barbat cu un scafandru si a vrut sa indeparteze barca de el: "M-am uitat mai atent la el si mi-am dat seama ca avea nevoie de ajutor. Imediat am inceput sa strig la prienul meu care conducea barca sa o intoarca, pentru ca omul acesta avea nevoie de ajutor".

Odata ajuns la bord, Mohamed a fost acoperit cu paturi, iar Sandra si prietenii sai nu s-au dezlipit de el tot drumul pana pe insula Kos, unde au anuntat Garda de Coasta. Barbatul si-a regasit si familia pe insula greceasca.

Tsiligeridu a mai povestit ca barbatul i-a strans mana si i-a multumit pentru ca i-a salvat viata: "Acel multumesc este ceva ce nu voi uita niciodata".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!