Reactia localnicilor cand au aflat ca 500 de refugiati ar putea ajunge in Vama Veche: "Si asa suntem batuti de soarta"

Ultima actualizare: 19-03-2016 06:57

Neliniste la Vama Veche. Localnicii au auzit ca sute de refugiati sirieni ar putea ajunge in curand pe litoralul nostru, in aceasta statiune.

Chiar daca autoritatile nu confirma deocamdata comunitatile din Vama Veche, 2 mai si Limanu au fost anuntate neoficial ca este asteptat un posibil val de cel putin 500 de migranti.

La Vama Veche, la mai putin de 20 de metri de granita cu Bulgaria, este agitatie de cateva zile. Dar nu pentru ca incepe vreun concert.

Mai multe echipe de muncitori trebuie sa termine in doua saptamani lucrarile de reabilitare la fosta unitate militara.

Autoritatile din sudul litoralului au primit in urma cu cateva luni o solicitare de la Garda de Coasta care cerea informatii despre posibile cladiri ce pot fi transformate in centre pentru primirea refugiatilor.

Dupa ce Ungaria a inceput sa ridice garduri de protectie in zonele din care pot veni refugiati, autoritatile romane iau in calcul posibilitatea ca acestia sa vina la noi cu barcile pe mare, dinspre Turcia.

Acum garda de coasta recunoaste un singur lucru: "Facem intr-adevar lucrari de igienizare a imobilului", dar nu spune si motivul. Asta desi comunitatea din Vama Veche a fost instiintata, neoficial, ca sunt asteptate cateva zeci de sirieni.

Agent sef Marius Niculescu, purtator de cuvant Garda de Coasta Constanta: "Garda de Coasta a demarat o serie de lucrari de intretinere si igienizare a unei locatii. In cazul in care intalnim persoane care intra ilegal in Romania ca un loc in care sa se poata amprenta, identifica respectivele persoane. Deocamdata nu exista date care sa ne arate ca ne-am confrunta in perioada imediat urmatoare cu un aflux de imigranti."

Cei mai multi localnici nu sunt insa foarte incantati de ideea unor oaspeti necunoscuti.

Localnic: "Nu stim cu cine avem de-a face, nu stim ce fel de oameni sunt. In primul rand, daca ar fi numai femei si copii ar fi cum ar fi."

Localnic: "Ce sa caute aia la noi? Nu suntem noi destul de batuti de soarta ii mai aducem si pe astia aici."

Localnic: "Se poate intampla si cu noi maine. Eu cred ca ar fi bine. Nu stii ce iti rezerva ziua de maine."

Cei care au si afaceri in zona spera ca solutia sa fie una temporara. Deocamdata oamenii se gandesc la sezonul care va incepe la 1 Mai.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO