Descoperirea facuta de autoritatile britanice despre un "copil refugiat" evacuat din Calais. Ce au gasit pe Internet

30-10-2016 15:42

refugiat

Un "copil emigrant" care a ajuns saptamana trecuta in Marea Britanie a fost dat de gol in privinta varstei reale de un site de dating unde spune care are, de fapt, 22 de ani.

Minciuna refugiatului este dezvaluita si de profilul sau de pe LinkedIn, unde spune ca a facut trei ani de facultate.

Pe data de 17 octombrie, cand a ajuns in Marea Britanie, Haris Stanikzai, din Afganistan, s-a prezentat la autoritati si a declarat ca are 16 ani si va locui la unchiul lui, Jan Ghazi.

Insa autoritatile aveau sa descopere ulterior profilul sau de pe LinkedIn, unde spune ca a studiat trei ani de contabilitate si finante la Universitatea din Kabul, relateaza Daily Mail.

Haris Stanikzai este unul din "copiii emigranti" care au ajuns in Marea Britanie, dupa evacuarea "Junglei de la Calais". Odata cu sosirea lor in regat s-au iscat multe controverse, pentru ca foarte multi par mult mai maturi decat varsta pe care o declara la autoritatile britanice. MInorii, insa, sunt mult mai usoe acceptati, mai ales daca nu sunt insotiti de un adult.

Haris s-a dus cu unchiul sau sa se inregistreze oficial si a declarat ca are 16 ani, dar nu are actele de indentitate pntru ca le-a pierdut. In baza acestei declaratii, el a primit un act provizoriu care ii da dreptul sa locuiasca in Marea Britanie.

Chiar daca autoritatile au descoperit neconcordante intre declaratia lui si informatiile descoperite online, nu ii pot ridica dreptul de sedere pana cand nu obtin un document oficial care sa ateste faptul ca refugiatul nu este minor.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO