Franta: "Este sfarsitul Junglei din Calais, misiunea noastra s-a incheiat." Reportajul BBC contrazice declaratia francezilor

Ultima actualizare: 30-10-2016 07:04

Pe hartie si din declaratiile oficialilor francezi, "Jungla din Calais", asa cum a fost denumita tabara ilegala de migranti aflata pe partea franceza a Canalului Manecii, a fost eliberata total. Realitatea de pe teren este insa alta.

In jur de 200 de minori neacompaniati au ramas in tabara, fara niciun acoperis deasupra capului, deoarece containerele in care migrantii au fost temporar relocati sunt pline ochi cu alti 1.500 de copii. Ei sunt din ce in ce mai disperati, iar unii au inceput deja sa fuga din acea zona, relateaza corespondentul BBC Gavin Lee, aflat la fata locului.

Dorothy Sang de la Salvati Copiii a declarat ca inca de luni centrul de inregistrare al migrantilor minori a fost inchis, locuri de cazare nu mai erau, iar copii literalmente nu aveau unde sa se duca. Asta in conditiile in care peste tot in tabara au izbucnit incendii periculoase. O persoana a fost ranita dupa ce o butelie a explodat. "Este o traditie in randul migrantilor sa isi distruga casele inainte de a pleca." a explicat Fabienne Buccio, prefectul regiunii.

Tot prefectul a declarat: "Este sfarsitul junglei din Calais, misiunea noastra s-a incheiat. Nu mai sunt migranti in tabara." Guvernul francez spune ca in total 5.596 de persoane au fost relocate din Calais, in diferite centre. Printre aceastea se afla si 234 de minori care au ajuns in Marea Britanie inca de saptamana trecuta. La aceasta operatiune au participat 1.200 de politisti francezi. Tabara a avut o capacitate de 8.000 de rezidenti, iar autoritatile se tem ca unii dintre ei vor reveni dupa ce mutarea se va incheia.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO