Alerta intr-un centru de refugiati din Germania. Ce a descoperit un angajat: "Gravitatea atacurilor a atins cote alarmante"

30-01-2016 07:48


In Germania sporesc tensiunile dintre populatie si migrantii ce au sosit anul trecut in numar urias. 170 de solicitanti de azil au fost evacuati de urgenta, dupa ce langa cladire a fost gasita o grenada.

Aceasta nu a explodat, desi avea cuiul scos. Autoritatile germane considera incidentul deosebit de grav si vorbesc despre un nou nivel de "ura si violenta."

Grenada a fost gasita de unul dintre angajati. Acesta a anuntat politia, alarmat de faptul ca dispozitivul avea cuiul scos. O parte dintre migrantii cazati in complex au fost evacuati, iar strazile din apropiere au fost inchise, pana cand genistii au sosit la fata locului si au detonat dispozitivul intr-o explozie controlata.

Dr. Roth, procurorul din Konstanz: "Grenada a fost detonata. Stim sigur ca era plina cu dinamita."

Purtatorul de cuvant al politiei a declarat ca doar "un noroc chior" a facut ca grenada sa nu explodeze. Centrele pentru migranti din Germania au fost tinta a peste o mie de atacuri pe parcursul anului trecut, de cinci ori mai mult decat in 2014. Iar autoritatile sunt ingrijorate.

Heiko Maas, ministrul german al justitiei: "Numarul si gravitatea atacurilor care vizeaza camine pentru refugiati au atins cote alarmante. Acest incident marcheaza trecerea la un alt nivel."

Situatia risca sa se agraveze si mai mult. Pana la finalul anului, inca un milion de migranti vor ajunge in Europa, potrivit unei estimari a sefului Frontex. Nou venitii au inceput deja sa schimbe vietile occidentalilor.

Un cantecel popular printre copiii din Austria are mai nou o varianta si pentru cei de credinta musulmana. Numele lui Dumnezu a fost inlocuit cu Allah in partiturile destinate elevilor cu origini musulmane. Iar in Germania, primaria din Koln a anuntat crearea unei zone securizate pentru femei in timpul carnavalului din oras, care incepe peste cateva zile.

Este solutia aleasa pentru evitarea unui nou val de agresiuni sexuale, ca cel inregistrat in noaptea de Anul nou. Dupa abuzurile comise de Revelion de zeci de imigranti, au crescut spectaculos vanzarile de arme neletale, cu bile si aer comprimat, precum si de sprayuri iritante. Guvernul Merkel tot cauta noi masuri pentru a opri un nou flux de migranti in primavara.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: "Odata ce acest pachet legislativ intra in vigoare, migrantii nu vor mai putea sa-si aduca rudele in tara, timp de doi ani".

Asta in conditiile in care cancelarul incepe sa piarda sprijinul populatiei. Conform unui sondaj, 40 la suta ii cer demisia pentru ca a permis ca un milion si 100.000 de solicitanti de azil sa vina in Germania, in 2015.

VIDEO PROTVPLUS.RO