A felicitat atentatul terorist pe pagina sa de Facebook. Acum, el risca 7 ani de inchisoare pentru gestul sau


Ultimul update: Joi 15 Ianuarie 2015 00:15
Data publicarii: Luni 12 Ianuarie 2015 11:22
Categorie: Charlie Hebdo
Facebook

 Un barbat de 30 de ani urmeaza sa fie judecat de un tribunal din Strasbourg pentru ca si-a aratat sustinerea fata de atacul terorist din redactia Charlie Hebdo, pe contul personal de Facebook.

Le Figaro scrie ca sustinatorii terorismului ar trebui sa fie mult mai atenti in legatura cu ceea ce scriu pe site-urile de socializare.

Identitatea barbatului din Strasbourg nu a fost facuta publica. El urmeaza sa se prezinte luni in fata judecatorului pentru a da explicatii. Acesta a scris pe Facebook ca sustine actiunea teroristilor si ca acestia au o scuza pentru faptele lor.

Procurorii DNA l-au retinut pe barbat la scurt timp dupa ce acesta a pus mesajul pe internet. Alaturi de mesaj el a pus si o fotografie cu un Kalasnikov.

El nu este singurul care si-a aratat sustinerea pubilca pentru astfel de acte. Potrivit Le Monde, ministrul de Interne ar fi spus ca au fost in jur de 3721 de mesaje de sustinere pentru cei trei teroristi.

Autoritatile au facut apel la toti cei care vad astfel de mesaje pe Twitter sau Facebook sa le semnaleze imediat si sa nu incurajeze un astfel de comportament.

Barbatul prins de politie risca sa isi petreaca urmatorii 7 ani la inchisoare si sa plateasca o amenda de 100.000 de euro, dupa cum prevede codul penal.

Sursa: Le Figaro

VIDEO PROTVPLUS.RO