"Vreau s-o aduc acasa". Povestea barbatului care de 3 ani face scufundari pentru a-si gasi sotia, disparuta in tsunami

Dată publicare: 09-03-2014 15:08
Dată actualizare: 12-03-2014 06:50


Yasuo Takamatsu

Un japonez de 57 de ani a inceput sa faca scufundari, incercand sa gaseasca trupul sotiei disparute in timpul tsunamiului din 2011.

Yasuo Takamatsu a invatat sa faca scufundari, pentru a cauta trupul sotiei sale, la trei ani dupa ce aceasta a disparut, in timpul tsunami-ului care a lovit Japonia, in 2011, informeaza Daily Mail.

Deoarece in urma cautarilor pe uscat nu a dat de urma sotiei sale, Yasuo a recurs la scufundari, ca ultima solutie pentru cautarea sa.

"Va fi mereu langa mine, fizic si emotional. Imi lipseste", a declarat barbatul.

Takamatsu a declarat ca sotia sa i-a trimis un ultim mesaj pe telefon la o jumatate de ora dupa ce un cutremur masiv, de 9 grade, a lovit Japonia. In urma lui, un tsunami de 30 de metri a maturat tarmul insulei.

"Mi-a scris: vreau sa ma intorc acasa. A fost ultimul mesaj de la ea. Ma simt groaznic cand ma gandesc ca e inca acolo. Vreau sa o aduc acasa cat mai repede", a marturisit barbatul.

Salvatorii i-au descoperit telefonul in timp ce cautau printre resturile dezastrului. In telefon, Yasuo a descoperit un mesaj pe care sotia sa nu a mai apucat sa i-l trimita."Tsunami urias", a scris ea.

Yasuo Takamatsu

Yasuo s-a alaturat unui grup de voluntari care fac scufundari in cautarea victimelor tsunami-ului. La fiecare scufundare, el isi pune in spate rezervorul de aer si costumul de cauciuc si paseste in oceanul rece, alatrui de un instructor.

"In timpul cautarilor subacvatice, spre deosebire de scufundarile de placere, coboram in ape tulburi si exista riscul sa ramanem agatati in resturile epavelor", a declarat Takahashi, instructorul de scufundari. "Takamatsu trebuie sa fie relaxat si sa caute cu atentie. Are un obiectiv clar de cautat".

Sotia lui Yasuo Takamatsu este unul dintre miile de japonezi care sunt inca dati disparuti, la trei ani dupa ce Japonia a fost lovita de unul dintre cele mai puternice cutremure din istorie.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO