Un belgian a fost eutanasiat dupa o operatie de schimbare de sex esuata

medici, operatie, transplant

Un belgian in varsta de 44 de ani a fost eutanasiat, luni, dupa ce medicul a apreciat ca suferintele sale fizice, rezultate in urma unei operatii de schimbare de sex esuate, au devenit "insuportabile", a anuntat marti presa belgiana.

Nathan Verhelst a murit intr-un spital din Bruxelles, inconjurat de mai multi prieteni, la sfarsitul unei lungi proceduri in vederea obtinerii acordului lumii medicale intr-o tara, Belgia, unde eutanasia este legala din 2002.

"A murit impacat", a declarat medicul care l-a asistat, Wim Distlemans, de la spitalul universitar flamand VUB.

Toate conditiile efectuarii eutanasiei au fost intrunite, pacientul reusind, "in acest caz, sa vorbeasca clar despre suferintele sale fizice insuportabile", a precizat el pentru cotidianul Het Laaste Nieuws.

Nathan avea sexul feminin la nastere, intr-o familie de trei baieti, si purta prenumele Nancy. El a fost respins de parinti, care si-au dorit din nou un baiat, potrivit cotidianului, care l-a intervievat cu o zi inainte sa moara.

Visand inca din adolescenta sa devina barbat, Nathan a suferit succesiv trei operatii, in perioada 2009-iunie 2012, dar nu a ramas multumit.

NRihanna a filmat cel mai indecent clip din cariera sa. Cum arata vedeta intr-o tinuta care nu lasa loc imaginatiei

"Am pregatit dulciuri pentru a sarbatori noua mea nastere, dar, prima data cand m-am vazut in oglinda, am avut o aversiune fata de noul meu corp", a relatat Nathan.

Pentru a fi efectuata eutanasia, o "persoana trebuie sa prezinte o afectiune grava si incurabila care i-ar cauza suferinte (...) de ordin psihic sau fizic", a explicat Jacqueline Herremans, membra a Comisiei nationale privind eutanasia.

Dezbaterea pe tema eutanasiei continua în Belgia, unde Parlamentul urmeaza sa examineze aplicarea acesteia pentru minori "capabili de discernamant" si pentru adulti care sufera de Alzheimer.

Marea majoritate a belgienilor sunt de acord cu noile modificari, potrivit unui sondaj aparut miercuri in Libre Belgique.

Nicki Minaj, imposibil de recunoscut. Cum arata vedeta inainte sa isi faca operatii estetice la fata - FOTO

Un post de televiziune flamand, TV Oost, va difuza in curand un reportaj consacrat vietii lui Nathan.

Citește și...
Ce s-a intamplat cu fetita care s-a nascut cu doua capete.
Ce s-a intamplat cu fetita care s-a nascut cu doua capete. "Este un adevarat miracol"

Medicii unui spital din Jalalabad, Afganistan, au reusit o operatie foarte dificila. Ei au indepartat o malformatie grava, de care suferea un bebelus.

Recomandări
Politico: Mai multe ţări UE, printre care România, vor sancţionarea oligarhilor proruşi din Republica Moldova
Politico: Mai multe ţări UE, printre care România, vor sancţionarea oligarhilor proruşi din Republica Moldova

Mai mulţi miniştri de Externe europeni, între care cel al României, au cerut ca UE să-i sancţioneze pe oligarhii implicaţi în "încercările de destabilizare" din Republica Moldova şi Georgia, pe fondul temerilor tot mai mari legate de amestecul Rusiei.

Șefii ASF știau de trei ani de problemele de la Euroins. Justificările din fața senatorilor: „Nu aveam voie să îi oprim”
Șefii ASF știau de trei ani de problemele de la Euroins. Justificările din fața senatorilor: „Nu aveam voie să îi oprim”

Chemaţi luni în Parlament, şefii Autorităţii pentru Supraveghere Financiară au recunoscut că problemele de la Euroins erau cunoscute de trei ani.

Europa, în pragul unei secete catastrofale și anul acesta. Avertismentul făcut de Comisia Europeană
Europa, în pragul unei secete catastrofale și anul acesta. Avertismentul făcut de Comisia Europeană

Europa se îndreaptă anul acesta către o secetă comparabilă cu cea din vara anului 2022, iar ploile din săptămânile următoare vor fi cruciale pentru determinarea impactului iernii excepţional de calde şi uscate care s-a încheiat.