"E prima dovada ca un vampir a fost ingropat". Descoperirea pe care se cearta oamenii de stiinta

Dată publicare: 31-05-2012 20:11
Dată actualizare: 18-09-2012 01:34


vampirul din Venetia

Ceea ce parea un exorcism al unui vampir din Venetia a devenit un veritabil scandal in care au fost prinsi oamenii de stiinta.

Controversa a plecat de la o groapa comuna cu victime ale ciumei din Venetia secolului al XVI-lea.

Ramasitele unei femei careia i-a fost infipta o caramida in gura, probabil ca parte a unui exorcism, ar putea fi primele dovezi ale inmormantarii unui vampir crede antropologul Matteo Borrini de la Universitatea din Florenta.

Superstitiile legate de vampiri pleaca tocmai din stadiile diferite de descompunere provocate de ciuma. Cei recent morti pareau vii prin faptul ca unghiile continuau sa creasca, la fel si parul, chiar si dupa moarte.

50.000 de oameni au fost ucisi de ciuma in 1576 in Venetia, aproape o treime din populatia orasului. Printre ei si celebrul artist renascentist Titian.

Alti oameni de stiinta refuza insa sa accepte aceasta teorie a exorcismului si spun ca e vorba doar de o caramida cazuta in gura unui schelet. 

Simona Minozzi, de la Universitatea din Pisa, se declara chiar socata de faptul ca o asemenea lucrare a fost publicata. Aceasta crede ca lipsa de fonduri ii face pe cercetatori ca Borrini sa alerge dupa fantome pentru publicitate.

Borrini insa neaga acuzatiile. "Toate datele adunate de echipa mea arata ca avem dreptate. Venetia era o rascruce de drumuri intre legende si realitate in acea perioada" mai spune omul de stiinta, convins ca teoria exorcismului este cea corecta.

Citeste si:

Misiunea care va descoperi adevarul despre OZN-ul de pe fundul marii. "Nu avem liniste de un an"

Fotografia romantica care ascunde o tragedie.Cine sunt acesti monstri numiti de judecatori "gunoaie"

Sursa: huffingtonpost.com


VIDEO PROTVPLUS.RO