Declaratia surprinzatoare a unor istorici nord-coreeni: "Am gasit la Phenian barlogul unui inorog"

Ultima actualizare: 04-12-2012 07:08
inorog

Specialistii sustin ca o echipa de arheologi a descoperit barlogul unui inorog legendar, in capitala tarii, Phenian. Afirmatia apartine Institutului de Istorie din cadrul Academiei de stiinte sociale DPRK de la Phenian.

Istoricii spun ca existenta acestei ascunzatori a unui inorog dovedeste ca in trecut Phenianul era capitala unei singuri tari unite, scrie Daily Mail.

Anuntul a fost difuzat de agentia de presa oficiala: “Descoperirea barlogului inorogului, asociata cu legenda regelui Tongmyong, demonstreaza ca Phenian a fost capitala anticei Coreea si a regatului Goguryeo”.

Potrivit acestui raport, barlogul inorogului ii apartinea regelui Tongmyong, fondatorul regatului Goguryeo.

Citeste si: Creatura ciudata descoperita de rusi pe Planeta Venus

Acest barlog este de fapt o stanca rectangulara pe care au fost gasite gravate cuvintele “barlogul inorogului”.

Inscriptia dateaza din perioada anilor 918-1392, iar acesta era locul de relaxare al regelui Tongmyong, care isi tinea aici inorogul sau. Se afla pe Dealul Moran, langa templul Yongmyong.

Potrivit directorului acestui institut, Jo Hui Sung, inorogii sunt prezenti in traditia istorica a Coreei.

Legenda acestui animal, numit si unicorn, care este infatisat ca un cal alb cu un corn in frunte, se credea pana acum ca este de origine europeana.

Inorogul este un simbol al puritatii si gratiei si pana in secolul al XIX-lea oamenii credeau ca exista in realitate.

Coreea de Nord a mai lansat in decursul timpului diferite afirmatii bizare, din dorinta de a crea o aura de mister asupra tarii si a liderilor sai.

Spre exemplu, biograful oficial al fostului lider, Kim Jong-il, sustinea ca acesta poate influenta starea vremii prin dispozitia lui.

Nasterea fostului lider ar fi fost profetita si marcata cu aparitia unui dublu curcubeu si a unei noi stele pe cer. Mai mult, Kim Jong-il ar fi reusit sa scrie in numai 3 ani peste 15.000 de carti si a compus 6 opere.

Citeste si: Monstrul care poate inghiti Pamantul. Ce au descoperit cercetatorii din Germania
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO