Un baiat de 15 ani a murit dupa ce a fost lovit de trasnet. Tanarul mergea pe un camp si asculta muzica la casti

Ultima actualizare: 29-05-2014 07:02

  Tragedie cumplita duminica seara, intr-o localitate din Bihor, unde un tanar de numai 15 ani si-a gasit sfarsitul dupa ce a fost lovit de un trasnet.

Baiatul se indrepta spre casa, peste camp, si a fost surprins de furtuna. Adolescentul nu a avut nici o sansa dupa ce trupul i-a fost strapuns de o teribila descarcare electrica. Specialistii spun ca tragedia s-ar fi petrecut pentru ca tanarul asculta muzica la castile telefonului mobil, iar partile metalice au atras fulgerul.

Nenorocirea s-a petrecut la marginea localitatii Santandrei, de langa Oradea. Florin fusese la o matusa de-a lui, iar tatal sau l-a sunat sa se intoarca urgent acasa. S-a gandit ca scurteaza drumul daca o ia peste camp insa, chiar atunci, a fost surprins de furtuna. O singura data a fulgerat, iar trasnetul l-a lovit pe baiat chiar in zona capului. Din nefericire, tanarul, care era singurul fiu al familiei, a murit pe loc. Medicii alertati de localnici n-au mai putut face nimic pentru el.

Aseara, cerul s-a intunecat si parea ca vine potopul. Localnicii spun ca, un singur trasnet s-a auzit, iar apoi, norii s-au risipit si nu a mai cazut niciun strop de ploaie.

"Cand o fost acolo in coltul pietii, am auzit un traznet, eu luam ouale de la gaini din cuibar si am zis: Doamne, da' nu ne bate. Gandeai ca ma apasa ceva pe inima. De-atunci nici n-o mai traznit altu', nici n-o mai plouat." , a spus Ana Stoie o vecina.

Un localnic l-a vazut pe Florin dupa cateva minute si a sunat la 112. Medicii n-au mai avut insa cum sa il salveze.Trupul sau era carbonizat.

Zsolt Beres, sef Unitatea de Primiri Urgente a spitalului din Oradea: "Un martor ne-a relatat ca asculta muzica pe niste casti mai mari, tip care acopera toata urechea. La sosirea echipajului avea leziuni severe de electrocutare prin trasnet".

Bucati din castile pe care tanarul le avea pe cap, s-au risipit pe o distanta de cativa metri. Specialistii spun ca, o astfel de descarcare electrica, poate fi atrasa de o persoana daca se afla in camp deschis si are asupra sa obiecte metalice.

Valentin Cucer, profesor de fizica: "Intr-o astfel de situatie, chiar daca de-aici pleaca descarcarea electrica, rezistenta electrica este mult mai mare si-atunci cade catre cladire. Ceva asemanator se poate intampla si in situatia in care cineva are niste metale: poate sa fie un briceag, poate sa fie un telefon."

Vestea mortii tanarului a venit ca un soc pentru intreaga comunitate.

Alina Berenjuc, diriginta tanarului: "Este o veste socanta, a fost un soc pentru mine pentru ca Florin a fost un copil deosebit, un elev cuminte, un elev care n-a facut probleme niciodata si regretam profund ceea ce s-a intamplat."

Tanarul era singur la parinti, care il vor conduce acum pe ultimul drum.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO