Preotul din Oradea, acuzat de evaziune fiscala, ramane in arest. Curtea de Apel Oradea a respins recursul facut de Ovidiu Pop

Ultima actualizare: 25-05-2014 00:07
instanta

Preotul din Oradea, retinut in urma cu o saptamana de procurori pentru evaziune fiscala, nu scapa, cel putin deocamdata, de arest.

Curtea de Apel a respins astazi contestatiile depuse de preotul Ovidiu Pop, asociatul sau si unul dintre complicii lor. Cei trei au fost arestati martea trecuta de magistratii de la Tribunalul Bihor, care au stabilit un prejudiciu de 1,8 milioane de euro, in dosarul evaziunii fiscale cu carne. Decizia instantei este definitiva, avocatii celor trei avand insa posibilitatea sa ceara eliberarea pe cautiune sau inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Potrivit acuzarii, preotul ortodox Ovidiu Pop, impreuna cu asociatul sau si cu alti complici, au cumparat carne din Ungaria fara sa o inregistreze in actele contabile. Ulterior, marfa a fost vanduta prin mai multe firme fantoma. Parintele slujea la Biserica cu Luna din Oradea si, cel putin pe parcursul anchetei, Episcopia i-a retras dreptul de a-si exercita meseria.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO