Un avocat din Bihor a lansat “Ghidul soferului”. Ce sfaturi gasesc conducatorii auto in noua carte

18-12-2013 14:35


Un avocat din Oradea, specializat in litigii rutiere, a lansat un Ghid al Soferului...care se simte nedreptatit. In el, participantii la trafic gasesc toate sfaturile ca sa poata contesta, in instanta, o amenda sau o sanctiune contraventionala.

Cartea prezinta mai multe cazuri specifice, dar si intrebarile pe care soferii le adreseaza deseori avocatilor cand se simt amendati fara vina. Si, bineinteles, raspunsurile la acestea. 

Ce se poate intampla daca refuz sa prezint actele agentului de politie?

Cui ma adresez daca politistul a avut un comportament necorespunzator?

Pot sa fac plangere daca mi s-a ridicat masina?

Soferii gasesc raspunsurile la aceste intrebari in noua carte.

Autorul ghidului este avocat de meserie si are la activ cateva zeci de cauze in care soferii isi cauta dreptatea in urma unor evenimente in trafic.

Mircea Ursuta, autorul ghidului: "Ghidul foloseste oricarui sofer din Romania pentru orice problema care tine de circulatie. De la momentul in care ia o amenda, la momentul in care are un accident, isi gaseste masina lovita in parcare, momentul in care este oprit in trafic, relatia cu politistul in trafic, momentul in care suferi un accident, cine plateste despagubirile, ce trebuie sa faca".

Dorin Sava, seful SPR Bihor: "Ei (n.r. : politistii) trebuie sa stie cum sa intocmeasca niste documente, sa nu faca erori in redactarea lor, astfel incat acele documente sa nu fie, ulterior, anulate de instanta".

Anul trecut, numai in judetul Bihor, au fost inregistrate in instanta peste 2.300 de dosare legate de legea circulatiei si contestarea amenzilor primite in trafic de soferi.


Ghidul le este de folos chiar si politistilor.


 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO