Profesoara din Oradea acuzata ca si-a ucis mama, impreuna cu sotul ei, extradata in Romania

17-05-2013 11:35


 “Sunt foarte obosita si nu vreau sa fac acum nici o declaratie”. Acestea sunt primele cuvinte pe care le-a adresat unei instante romanesti profesoara din Oradea acuzata ca, impreuna cu sotul ei, avocat, si-ar fi ucis mama in decembrie anul trecut.

 Kristina Pazurik a fost extradata de autoritatile elvetiene, la cererea anchetatorilor romani, si a ajuns la Oradea in noaptea de joi spre vineri. La sugestia avocatilor ei, suspecta a invocat o stare de extenuare care nu i-ar permite sa isi sustina argumentele asa cum ar trebui in fata instantei.

“Nu a dat nicio declaratie, a acuzat o epuizare fizica si cred ca este normal si trebuie sa fie inteleasa. De treizeci de ore se afla intr-un pelerinaj intre avioane, adusa cu masina, azi-noapte nu a dormit, dupa cinci luni de zile de arest preventiv in strainatate", a declarat Razvan Doseanu avocatul suspectei.

Cand a ajuns in sala de judecata, profesoara acuzata de crima a dat ochii cu tatal si fratele ei. Cei doi erau incercati de sentimente contrare, pe de o parte pentru ca o vedeau in fata ochilor pe cea care le-a ucis fosta sotie, respectiv mama, iar pe de alta parte pentru ca o vedeau pe Kristina, dupa atata vreme, in catuse.

Kristina Pazurik a spus, initial, ca vrea sa faca declaratii, insa avocatii au cerut imediat o pauza de o jumatate de ora, ca sa se consulte cu clienta lor. La reintrarea completului, suspecta a invocat acea oboseala de pe drum si faptul ca, din cauza extenuarii, dimineata a avut chiar frisoane si nu se simte in stare sa isi pledeze cauza. Kristina Pazurik a fost la fel de tacuta si la iesirea din sala de judecata.

Si sotul ei va fi extradat in cursul acestei zile de autoritatile din Elvetia si va fi audiat la Curtea de Apel din Oradea maine dimineata.

Un avocat din Oradea a disparut de doua zile impreuna cu sotia sa. Cei doi sunt suspectati de crima

Kristina Pazuric si sotul ei, Cosmin Morar, sunt acuzati ca, in dimineata zilei de 3 decembrie, si-ar fi ucis cu bestialitate mama, respectiv soacra, dupa care i-au dus cadavrul si l-au abandonat la marginea unui drum de tara, in niste tufisuri. Cei doi au fugit din tara si, o zi mai tarziu, au fost prinsi in Elvetia si retinuti pe baza unui mandat de arestare international.
Avocatii celor doi sustin, insa, ca acuzatiile procurorilor nu sunt sustinute.

“Dansa nu s-a pronuntat nici in sensul vinovatiei nici in sensul nevinovatiei, noi discutam pe ceea ce este la dosar. Ipoteza Parchetului din punctul meu de vedere este gresita. Aici exista trei variante posibile: fie este ea autoarea, fie este Cosmin Moraru autorul, fie este o a treia persoana care ar fi savarsit acest omor", a incheiat Razvan Doseanu, avocatul suspectei
De asemenea, avocatii au cerut pentru clienta lor revocarea masurii arestarii preventive si schimbarea acesteia in interdictia de a parasi orasul.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO