Primii septupleti din lume care au ajuns la varsta majoratului

Dată publicare: 19-11-2013 13:32
Dată actualizare: 08-01-2014 06:55


Septupleti

Primii sextupleti din lume care au supravietuit in totalitate au implinit 16 ani. Doctorii nu erau siguri ca toti cei 7 frati aveau sa treaca de primele 5 zile de viata, insa septupletii familiei McCaughey sarbatoresc pe 19 noiembrie, varsta majoratului.

Kenny, Kelsey, Natalie, Brandon, Alexis, Nathan si Joel vor sarbatorii evenimentul in casa lor din Carlisle, Iowa, impreuna cu parintii lor, mama Bobbi si tatal Kenny.

MAI MULT IMAGINI CU FAMILIA CELOR 7 FRATI, AICI.

In urma cu 16 ani, cei doi soti au devenit celebri cand au refuzat o reducere selectiva a embrionilor, dupa ce au aflat ca ea era insarcinata cu 7 copii, in urma unui tratement de fertilizare.

La momentul conceptiei, Bobbi urma un tratament cu un medicament pentru stimularea ovulatiei. De obicei este nevoie de tratamente succesive pentru a ramane insarcinata cu septupleti, dar Bobbi a ramas insarcinata din prima incercare.

Ea fusese avertizata ca, in 20% din cazuri, pacientele au sarcini multiple. Desi acesta nu a fost primul caz de septupleti, in alte cazuri bebelusii nu traiau mai mult de cateva zile, scrie Daily Mail.

In urma freneziei mediatice de atunci, chiar presedintele Bill Clinton i-a sunat personal, pentru a-i felicita. Oprah i-a invitat in emisiune si multe companii si necunoscuti s-au oferit sa-i ajute.

Ei au primit o casa de 500 de metri patrati, scutece pentru primii doi ani, un microbuz si burse scolare la orice universitate de stat din statul Iowa.

Odata cu trecerea anilor, interesul presei pentru ei a scazut iar donatiile au disparut si ele, familia fiind nevoita sa se descurce pe cont propriu.

Doi dintre copii, Alexis si Nathan, s-au nascut cu forme de paralizie cerebrala si au avut nevoie de operatii. Nathan a suferit o interventie pe coloana pentru a putea merge. Alexis a castigat un concurs de frumusete petru copiii cu nevoi speciale.

Cinci dintre ei participa la maratoane, unul practica luptele, altul joaca fotbal si unul merge la concursuri de discursuri.

Familia se considera norocoasa ca nu a fost nevoita sa participe la spectacole de tip reality show pentru a a-si plati facturile. Lasand celebritatea in urma, copiii se gandesc acum la viitorul lor.

Brandon intentioneaza sa intre in armata, Kenny se va indrepta spre constructii, Nathan catre stiinte, Joel spre computere, Kelsey catre infrumusetare iar Alexis si Natalie catre invatamant.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO