Notele FINALE de la BAC 2012 pentru 53.773 de contestatii vor fi afisate astazi
Peste 53.700 de contestatii au fost depuse de candidati din randul celor care nu promovat examenul de bacalaureat in sesiunea iunie-iulie de anul acesta.
Majoritatea contestatiilor, mai precis 19.325 dintre acestea, vizeaza notele la proba scrisa de limba romana.
Alte peste 17.600 de contestatii sunt pentru notele la proba de matematica, iar 13.890 de contestatii, pentru proba la alegere, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educatiei.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
In Capitala, au fost depuse 7.408 contestatii, cele mai multe vizand, de asemenea, notele la romana si matematica. "Pentru notele la romana si matematica, avem cate 2.500 de contestatii", a precizat presedintele Comisiei municipale de bacalaureat, Nicolae Nutu.
VEZI AICI REZULTATELE CONTESTATIILOR LA BACALAUREAT 2012
La bacalaureatul din sesiunea iunie-iulie, in Bucuresti au fost 22.402 candidati, dintre care au promovat examenul doar 8.268.
La nivel national, pomovabilitatea la sesiunea din iunie-iulie a examenului de bacalaureat este de 43,04% inainte de solutionarea contestatiilor, cu 1,43% mai mica fata de 2011.
In sesiunea iunie-iulie au participat peste 200.000 de candidati.
Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor, vor afisate in 13 iulie.
DE LUNI INCEP INSCRIERILE LA FACULTATE. LISTA SPECIALIZARILOR VANATE SI CUM SE VA DESFASURA EXAMENUL
Intre timp, elevii care au scapat de bac isi pregatesc dosarele ca sa se inscrie la facultate. Din pricina rezultatelor tot mai proaste, universitatile raman fara studenti.
Unele au si renuntat la anumite specializari, pentru ca nu mai puteau sa acopere nici macar salariile profesorilor.
In urma cu 5 ani, in cadrul Universitatii de Vest din Timisoara se infiintau sase specializari care de la bun inceput nu s-au aratat interesante pentru studenti. Anul acesta, toate au fost inchise. Printre ele pedagogia artelor plastice, economia agro-alimentara si politia comunitara.
VEZI AICI REZULTATELE CONTESTATIILOR LA BACALAUREAT 2012
Probleme sunt si in universitatile private. Unele au inchis specializari cum ar fi contabilitate si informatica de gestiune, limbi moderne aplicate si medicina veterinara.
La Universitatea Tibiscus din Timisoara, specializarea de limbi moderne aplicate a atras doar 15 studenti. La sectia de contabilitate si informatica de gestiune de la Universitatea Ioan Slavici s-au ocupat doar jumatate din locuri.
Care sunt specializarile vanate de absolventi? La Universitatea Bucuresti, cele mai cautate sunt limbile moderne, administratie si afaceri. Anul acesta exista trei modalitati de admitere: exclusiv nota de la Bacalaureat, prin examen scris sau formula mixta - nota de la Bacalaureat plus examen.
La ASE e mai simplu de intrat ca in anii trecuti. Se ia in calcul doar media de bac. Examen scris vor da doar cei care opteaza pentru specializarile in limbi straine.
Pentru Politehnica din Bucuresti, in acest an au fost alocate 4570 de locuri. La facultatile cu traditie, admiterea se va face pe baza de examen scris la matematica si fizica, iar media de la bacalaureat conteaza in proportie de 20%.
Exista insa si specializari noi - antreprenoriat si managementul afacerilor, unde se intra pe baza de interviu.
Tot in Bucuresti, la Medicina, sunt 800 de locuri. Anul trecut au fost sase candidati pe un singur loc. Iar la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Capitala au fost alocate aproape 1000 de locuri bugetate si inca 2400 cu taxe care variaza intre 1800 si 3800 de lei. Luni incep inscrierile pentru toate facultatile.
PROGRAMUL DE INSCRIERI LA UNIVERSITATEA DIN BUCURESTI, PRELUNGIT
Universitatea Bucuresti (UB) a aprobat modificarea calendarului admiterii pentru mai multe programe de studii si facultati, prin prelungirea perioadei de inscriere cu una sau mai multe zile, anunta institutia de invatamant superior.
Masura a fost luata avand in vedere ca rezultatele finale ale examenului de bacalaureat din sesiunea iulie 2012 vor afisate in 13 iulie, explica sursa citata.
VEZI AICI REZULTATELE CONTESTATIILOR LA BACALAUREAT 2012
Astfel, la cererea candidatilor, perioada de inscriere la concursul de admitere la facultatile Universitatii din Bucuresti a fost prelungita dupa urmatorul program: la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala si Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, inscrierile au fost prelungite pana in 16 iulie; la Facultatea de Matematica si Informatica, Facultatea de Istorie si Facultatea de Geografie -pana in 17 iulie; la Facultatea de Litere, Facultatea de Stiinte Politice, Facultatea de Drept, Facultatea de Biologie, Facultatea de Administratie si Afaceri, Facultatea de Biologie, CREDIS - Administratie si Afaceri ID,
Facultatea de Limbi si Literaturi Straine - pana la 18 iulie; Facultatea de Fizica - pana la data de 19 iulie;
la Facultatea de Chimie si Facultatea de Filosofie - pana la data de 20 iulie; Facultatea de Geologie si Geofizica - pana in 21 iulie.
Totodata, pentru zilele de sambata si duminica, programul de inscrieri a fost prelungit pana la ora 14.00, au mai precizat reprezentantii Universitatii Bucuresti.
Perioada initiala de inscriere la admiterea in UB era 9-15 iulie.
Sursa: Mediafax, Pro TV
Etichete: bacalaureat, rezultate bacalaureat, rezultate bac, examenul de Bacalaureat,
Dată publicare:
13-07-2012 07:53