Din 2013, elevii ar putea sustine bacalaureatul diferentiat. Schimbarile examenului de maturitate
Elevii claselor a XI-a invata ce inseamna democratia. Au fost chemati la consultari de ministrul Educatiei, care vrea sa stie daca ei sunt de acord ca anul viitor sa sustina un bacalaureat modificat fata de sesiunea care a inceput acum.
Oficialii promit ca vor tine cont si de pararea liceenilor, care dezbat deja subiectul pe internet.
Multi dintre elevii de calsa a XI-a nu sunt de acord cu bacalaureatul diferentiat din 2013.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
''Nu mi se pare corect ca eu intr-un an sa reiau celelalte 2 materii, sa le invat, sa iau nota mare la bac cum as fi luat daca dadeam doar la o singura materie'', spune Cosmin.
''Am invatat mai mult la materia pe care o s-o dau la facultate. Acum ar trebui sa invat si la geografie, nu prea ma ajuta, nu-mi trebuie'', considera Bianca.
Altii, in schimb, spun ca liceenii ar trebui sa fie pregatiti la toate materiile.
Subiectul este dezbatut si pe Facebook. Un baiat crede ca schimbarea examenului ar trebui sa tina cont si de parerile elevilor. Doar ei sunt cei vizati. Mai sunt si liceeni care accepta modificarile, cel putin in dezbaterea de pe site.
Ministrul interimar al Educatiei s-a intalnit cu mai multi elevi din clasa a XI- a, veniti din toata tara, la colegiul Gheorghe Lazar din Bucuresti.
Sindicatele in schimb nu cred ca elevii ar trebui intrebati, ci parintii.
Care sunt modificarile prevazute pentru bacalaureat? La real, in cazul probei secundare a profilului, pana acum elevii alegeau o materie intre fizica, biologie si chimie. Din 2013 vor da un singur test din toate cele 3 la un loc.
La uman, pentru proba secundara a profilului, candidatii alegeau pana acum intre geografie, istorie si stiinte socio-umane. La bacalaureatul diferentiat toate vor fi introduse intr-o singura proba.
Legea educatiei prevede introducerea bacalaureatului diferentiat din 2016, astfel incat elevii sa fie anuntati la inceputul liceului ce tip de examen vor sustine la final.
Daca totusi in urma referendumului reprezentantii ministerului vor constata ca elevii sunt de acord, bacalaureatul diferentiat va fi introdus de anul viitor.