Ministerul Educaţiei: 63 de candidaţi au fost eliminați de la Bacalaureat pentru tentativă de fraudă
Ministerul Educaţiei anunţă că 117.807 elevi s-au prezentat, luni, la prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, respectiv 97% dintre cei înscrişi. 63 de candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.
La prima probă scrisă a examenului naţional de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 (Limba şi literatura română), desfăşurată astăzi, 28 iunie, au fost prezenţi 117.807 candidaţi (97% din totalul candidaţilor înscrişi pentru susţinerea acestei probe: 121.488). Nu s-au prezentat 3.618 candidaţi, conform News.ro.
Sursacitată a precizat că, pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminaţi 63 de candidaţi. Aceştia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Celelalte probe se vor desfăşura conform următorului calendar:
- marţi, 29 iunie - proba obligatorie a profilului
- miercuri, 30 iunie - proba la alegere a profilului şi a specializării
- joi, 1 iulie - Limba şi literatura maternă.
Primele rezultate vor fi afişate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.
Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.
În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD/GDPR), afişarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.
Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:
- recunoaşterea/echivalarea/susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
- susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre
acestea;
- obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.