Bacalaureat 2021. Toate informațiile de care elevii au nevoie înainte de examen

BAC 2021
StirilePROTV

Bacalaureat 2021Începând de luni, 28 iunie, elevii din întreaga țară vor susține examenul maturității.

Știrile ProTv vă prezintă toate informațiile de actualitate pentru Bacalaureatul din acest an, care se va desfășura în condiții speciale.

Pentru a veni în sprijinul absolvenților de liceu care dau luni BAC-ul, Ministerul Educației a întocmit un ghid cu regulile pe care trebuie să le aibă în vedere cei care vor susține examenul. Acesta poate fi accesat AICI.

Modele de subiecte pentru examenul de Bacalaureat 2021 sunt disponibile aici.

Calendar BAC 2021

 

Citește și
Bacalaureat 2021. Cum arata programa la Geografie
Bacalaureat 2021. Cum arată programa la Geografie

În ceea ce priveşte sesiunea iunie - iulie, probele scrise încep pe 28 iunie, iar rezultatele finale vor fi comunicate pe 9 iulie.

Calendarul sesiunii iunie - iulie este:

► 31 mai - 4 iunie 2021 - înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen

► 4 iunie 2021 - încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

► 14 - 16 iunie 2021 - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A

► 16 - 17 iunie 2021 - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B

► 18 - 23 iunie 2021 - evaluarea competenţelor digitale - proba D

► 23 - 25 iunie 2021 - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - proba C

► 28 iunie 2021 - Limba şi literatura română - proba E.a) - proba scrisă

► 29 iunie 2021 - Proba obligatorie a profilului - proba E.c) - proba scrisă

► 30 iunie 2021 - Proba la alegere a profilului şi specializării - proba E.d) - proba scrisă

► 1 iulie 2021 - Limba şi literatura maternă - proba E.b) - proba scrisă

► 5 iulie 2021 - afişarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00 şi depunerea contestaţiilor în intervalul orar 12:00 - 18:00

► 6 - 9 iulie 2021 - rezolvarea contestaţiilor

► 9 iulie 2021 - afişarea rezultatelor finale.

Programele pentru susținerea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat sunt disponibile AICI.

Cum se vor desfășura examenele

 

Accesul candidaţilor în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei (ora 9:00). Sălile vor fi monitorizate audio-video.

Candidaţii se aşează câte unul în bancă, în ordine alfabetică, în funcţie de disciplina şi de tipul de subiect primit.

Cadrele didactice care fac parte din comisiile din centrele de examen, inclusiv persoanele de contact și informaticienii sunt selectate din alte unități de învățământ decât cele din care provin candidații arondați centrelor. Pentru examenul național de Bacalaureat 2021, supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un asistent.

Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor menţionate în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu sunt primiţi în examen.

Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Se interzice candidaţilor să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea, sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen, telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alţi candidaţi/asistenţi din centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

Candidaţii care încalcă regulile menţionate sunt eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Gratis la Untold și Neversea pentru absolvenții de 10

 

Cine ia 10 la examenul de Bacalureat are garantat accesul gratuit la Untold și Neversea.

Astfel, organizatorii celor două festivaluri răsplătesc performanţa în educaţie. Campania ”BAC DE 10” a ajuns la ediţia cu numărul şapte.

În plus, toți cei care obţin notă de trecere, inclusiv la sesiunea din toamnă, vor primi câte un voucher valoric.

Tichetele, în valoare de 10, respectiv 20 de euro, vor putea fi folosite pentru a achiziţiona abonamente pentru UNTOLD şi NEVERSEA.

Articol recomandat de sport.ro
Dan Șucu este noul proprietar al clubului Genoa: ”Pachetul majoritar de acțiuni a fost vândut!” | OFICIAL
Dan Șucu este noul proprietar al clubului Genoa: ”Pachetul majoritar de acțiuni a fost vândut!” | OFICIAL
Citește și...
Ghid BAC 2021, publicat de ministerul Educației. Ce trebuie să știe cei care susțin examenul de Bacalaureat
Ghid BAC 2021, publicat de ministerul Educației. Ce trebuie să știe cei care susțin examenul de Bacalaureat

Ghid BAC 2021. Examenul național de Bacalaureat 2021 începe luni, cu examenul scris la Limba și literatura română.

Bacalaureat 2021. Cum arată programa la Geografie
Bacalaureat 2021. Cum arată programa la Geografie

Bacalaureat 2021 programa geografie. Materia de examen pentru disciplina geografie a fost publicată de Ministerul Educației.

Bacalaureat 2021. Cum arată programa la Matematică
Bacalaureat 2021. Cum arată programa la Matematică

Programa pentru Matematică la Bacalaureat 2021 conține materia pe care elevii de clasa a XII-a trebuie să o învețe pentru examen.

Recomandări
Afacere ilegală descoperită de Inspectorul Pro. Cum au reușit o mamă și fiica ei să păcălească firme cu proiecte europene
Afacere ilegală descoperită de Inspectorul Pro. Cum au reușit o mamă și fiica ei să păcălească firme cu proiecte europene

Interesul pentru fondurile europene este atât de mare, încât internetul s-a umplut de companii care oferă consultanță și întocmesc proiecte pentru obținerea sumelor alocate de Uniune.

România, la un pas de a deveni „nerecomandată pentru investiții”. Rating de țară retrogradat, amenințare la stabilitatea UE
România, la un pas de a deveni „nerecomandată pentru investiții”. Rating de țară retrogradat, amenințare la stabilitatea UE

Comisia Europeană a inclus România pe lista statelor cu dezechilibre economice grave, care amenință stabilitatea Uniunii Europene.

Dan Șucu, pe prima pagină La Gazzetta dello Sport după preluarea Genoa CFC: ”Donald Trump de România”
Dan Șucu, pe prima pagină La Gazzetta dello Sport după preluarea Genoa CFC: ”Donald Trump de România”

Preluarea Genoa CFC, cel mai vechi club de fotbal din Italia, de către omul de afaceri român Dan Șucu, ține prima pagină La Gazzetta dello Sport, una dintre cele mai importante publicații sportive din lume. Șucu este numit ”Donald Trump de România”.