Bacalaureat 2020, sesiunea toamnă. Când se afișează rezultatele la BAC

Ultima actualizare: 24-08-2020 10:16

Bacalaureat 2020 sesiunea toamnă rezultate finale. Sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat a început luni, cu proba scrisă la limba şi literatura română.

Peste 42.700 de candidaţi s-au înscris pentru a participa la a doua sesiune a Bacalaureatului.

Primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie, iar cele după soluţionarea contestaţiilor - în 5 septembrie.

Ministerul Educaţiei aminteşte că toate măsurile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor prevăzute în ordinul comun al instituţie şi al Ministerului Sănătăţii sunt valabile şi pentru această sesiune a examenului de Bacalaureat.

Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 24.900 de candidaţi provin din promoţia 2019-2020, iar aproximativ 17.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 - 27 august, după următorul calendar:

24 august: Limba şi literatura română - E.a)
25 august: proba obligatorie a profilului - E.c)
26 august: proba la alegere a profilului şi specializării - E.d)
27 august: Limba şi literatura maternă - proba E.b)

Afişarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD).

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate în 5 septembrie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO