Rezultate BAC 2020. Cum depui contestație la nota obținută la Bacalaureat

Ultima actualizare: 30-06-2020 16:36
bacalaureat 2021
StirilePROTV

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat au fost făcute publice, luni, iar candidații au la dispoziție două zile pentru a depune contestație la nota primită la BAC 2020.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat oficial rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii Bacalaureatului. Vedeți aici notele.

Rezultate BAC 2020. Când se depun contestațiile pentru BAC 2020

 

Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat 2020, elevii care nu sunt mulțumiți de nota primită la BAC 2020, pot depune contestație în zilele de 30 iunie și 1 iulie.

Marți, 30 iunie, contestațiile pot fi depuse în intervalul 16.00 - 20.00.

Miercuri, 1 iulie, contestațiile pot fi depuse în intervalul 08.00 - 12.00.

Calendar BAC 2020:

30 iunie 2020 - Depunerea contestațiilor în intervalul orar 16:00 – 20:00

1 iulie 2020 - Depunerea contestațiilor în intervalul orar 8:00 – 12:00

1 - 4 iulie 2020 - Rezolvarea contestațiilor

5 iulie 2020 - Afișarea rezultatelor finale

Rezultate BAC 2020. Cum depui contestație dacă nu ești mulțumit de nota la Bacalaureat

 


Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic.

În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată
de comisia de contestaţii.

Pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii. 

Pentru lucrările care au primit iniţial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note decât cele menţionate la aliniatul (1), nota definitivă este nota acordată de comisia judeţeană de contestaţii/a municipiului Bucureşti, dacă între nota iniţială şi
nota acordată la contestaţii se constată o diferenţă de cel puţin 0,50 puncte. Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă este nota iniţială, acordată de comisia din centrul zonal de evaluare.

Nota definitivă, acordată în conformitate cu procedura menţionată la alin. (1) şi (2), nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

Cum îți cauți nota la Bac după codul unic

 

În acest an, ca și la Evaluarea Națională, notele pe care le vor primi candidații vor fi anonimizate. În acest sens, absolvenții de liceu au primit anterior un cod unic.

Astfel, la avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2020 vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat va primi anterior afișării rezultatelor codul specific.

Fiecare elev va trebui să îl identifice la afișarea rezultatelor pentru a-și vedea notele, în dreptul lui.

Motivul pentru care s-a luat această decizie este legat de posibilitatea ca unii părinți să nu dorească faptul ca notele obținute de copiii lor să fie publice. În felul acesta, doar cine își cunoaște codul va putea afla notele obținute la examenul de Bacalaureat 2020.

Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi anunţate duminică.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO