Târg de mașini clasice la Berlin. Una din cele mai scumpe trece de 2 mil de euro

Ultimul update: Luni 09 Octombrie 2017 13:31
Data publicarii: Vineri 06 Octombrie 2017 07:33
Categorie: Auto

Sunt trecute binişor şi de a doua tinereţe şi nu se mai încadrează în standardele actuale de modă. Dar frumuseţea lor e nemuritoare, iar preţurile sunt în creştere.

Vorbim despre maşini clasice, etalate la un târg de profil din Berlin. Le poate admira oricine, dar numai milionarii şi le vor putea permite. Una dintre cele mai scumpe trece de 2 milioane de euro.

Aceasta este una dintre vedetele incontestabile ale târgului de maşini clasice din Berlin. Este un BMW 507 Roadster din 1955, cu motor cu 8 cilindri şi 150 de cai putere, care atinge o viteză maximă de 205 kilometri pe oră. Producătorul german n-a făcut decât 251 de asemenea maşini şi se vând în prezent cu sume între 1,5 şi 2.5 milioane de euro, în funcţie de starea în care sunt. Dar, nu e singurul motiv pentru care acest automobil este deosebit.

Ştefan Behr, reprezentant BMW Classics: "A fost a lui Elvis Presley. E 507-le lui Elvis. Am găsit-o acum câţiva ani şi am restaurat-o aşa cum şi-a dorit vechiul proprietar."

Elvis Presley a cumpărat maşina din Berlin, unde şi-a făcut stagiul militar între 1958 şi 1960. Legenda spune că Regele a vopsit-o în roşu, pentru că se săturase de urmele de ruj pe care le lăsau femeile pe caroserie.

Ştefan Behr, reprezentant BMW Classics: "Nu are preţ. Elvis 507 nu e de vânzare."

Altă maşină cu un trecut interesant este acest Ford Mustang Eleanor din 1967. Pe lângă faptul că e un model iubit de colecţionarii din toată lumea, e vehiculul folosit în filmul "Dispari în 60 de secunde". Compania care o deţine nu vrea să avansese un preţ, dar un automobil similar s-a vândut recent în Statele Unite cu un milion şi jumătate de dolari.

Christian Zoellner, reprezentant al companiei: "Este una dintre cele trei maşini originale din film. A fost condusă de Nicolas Cage şi poate chiar de Angelina Jolie. Această maşină nu e, probabil, doar pentru fanii Mustang."

La un milion şi jumătate de euro a fost estimat şi un Mercedes-Benz 300 SL CoupE din 1954, cu tapiţerie roşie de piele şi uşi care se deschid vertical.

La acest târg există însă şi "chilipiruri" pentru colecţionari, ca un Jaguar E-Type din 1974, care valorează 88.000 de euro.

Marc Baumueller, preşedintele salonului: "Modelele clasice de maşini vechi au o tehnologie pe care încă o poţi înţelege, nu e ascunsă undeva. Când au un carburator sau un motor vechi Porsche, simţi cu adevărat emoţia maşinii. Oamenii se dau în vânt după asta."

Târgul de maşini clasice din Berlin ţine până duminică şi organizatorii se aşteaptă ca 25.000 de oameni să-i treacă pragul.

 

Aur in valoare de 2 milioane de dolari ajunge anual in sistemul de canalizare din Suedia
Aur in valoare de 2 milioane de dolari ajunge anual in sistemul de canalizare din Suedia
VIDEO PROTVPLUS.RO
sanctiune trafic
Sancțiunile pentru șoferi s-ar putea modifica. Permisul va fi suspendat mult mai greu
Mai mulţi bani pentru românii care vor să îşi ia maşini "verzi". Planul Guvernului
Prima parcare intermodală e gata, dar stă închisă. Autoritățile ar aștepta alegerile
Anchetă la o companie de leasing, bănuită că dădea înapoi kilometrajul maşinilor
Noul Porsche Cayenne, promovat cu film turnat la noi în țară. Cum au fost convinși să aleagă România
România, cea mai mare scădere din UE la înmatriculările de autoturisme noi
salonul auto bucuresti
Salonul Auto București. Cum arată mașina electrică pe care o puteți lua cu 7.500 euro
Salonul Auto București. Trotinete, biciclete electrice și mașini de 100.000 de euro
Separatoare cu role pe cele mai periculoase drumuri. Vom fi primii din Europa cu sistemul
Salonul auto de la Paris. Mașina zburătoare gândită pentru a fi folosită pe post de taximetru
Mașini parcă venite din viitor la Salonul auto de la Paris
Noi reguli pentru maşinile vândute în Europa în următorii ani. Ce vor trebui să aibă