Sute de studenți au putut vedea cum se lucrează în fabricile care furnizează componente auto de lux
O zi de lucru în companii de top. Asta au experimentat sute de tineri din şase centre universitare cu profil tehnic din Transilvania.
Studenţii au putut vedea cum se lucrează în aceste fabrici moderne şi ce oportunităţi există de angajare.
La Sebeş şi Cugir o companie din Germania a pus la punct un astfel de program dedicat viitorilor specialişti.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sute de tineri din Cluj Napoca, Baia Mare, Târgu Mureş, Hunedoara, Sibiu şi Alba Iulia au experimentat, pentru o zi, viaţa de angajat într-o companie nemţească care furnizează componente pentru industria internaţională de automobile de lux.
Cristina Coman, studentă: "Ar fi oportun ca cât mai mulţi studenţi să viziteze cât mai multe fabric să îşi facă o părere despre tot ce înseamnă producţie, proiectare, asamblare."
Andras Molnar, student: "Am văzut o altă perpectiva a fabricilor din ţară, nu m-am gândit niciodată să plec din ţară avem producţie multă, avem de muncă."
Vlăduț Danciu, student: "Am rămas surprins de cât de bine se desfăşoară activitatea, practic ne arată că se poate şi la noi putem avea ce au şi alţii."
Printre angajaţi am găsit-o pe Georgiana, din Sebeş. Are 23 de ani şi de un an de zile s-a alăturat echipei.
Georgiana Drăghița, internship: "În momentul în care venim aici nu ne întreabă nimeni dacă avem experiență, ne formează exact pentru postul pe care urmează să îl ocupăm în viitor. Beneficii sunt legate de salariu."
Scopul acestui program prin care studenţii au ocazia să vadă astfel de farbrici este de a-i convinge să se angajeze în multinaţionale.
Iuliana Stanciu, specialist formare profesională: "Dorim să promovăm programul de internship, cât şi oportunităţile de carieră, aşteptăm un număr de peste 300 de studenţi."
În urmă cu doi ani, fabria din Sebeş a primit şi 18 studenţi din Germania. Atât ei cât şi cei din România şi-au depus cv-urile cu speranţa că vor fi angajaţi în viitor.