Motocicletele puternice sunt gata sa cucereasca soselele. Japonezii lanseaza vehiculele "smart", care se conecteaza la mobil

06-11-2014 07:47


Motocicletele puternice se pregatesc sa cucereasca soselele.
Este concluzia unei vizite la targul destinat vehiculelor pe doua roti de la Milano.

Producatorii japonezi au adus modele noi, inspirate din motocicletele care au iesit triumfatoare in curse. O noutate sunt si vehiculele "destepte", care se conecteaza la telefonul mobil si proiecteaza mesajele pe ecranul de bord.

Japonezii de la Honda au prezentat-o publicului pe "sora" geamana a unei vedete de curse. Motocicleta cu nume complicat - RC213V- este deocamdata un prototip, iar producatorii au fost zgarciti in detalii legate de putere, pret sau data la care aceasta va ajunge pe piata. Cunoscatorii au putut zari totusi un motor cu patru cilindri in V.

Paolo Cartolano, director de marketing Honda: "Nu va mai dura mult pana cand o vom vedea pe sosele. Este o motocicleta incredibila, visul multor motociclisti din toata lumea. Va fi foarte, foarte exclusivista."

Cu un pas in fata sunt cei de la Kawasaki, care au adus-o la Milano pe Ninja H2. Motocicleta cu motor de 207 cai putere este la randul sau replica unui vehicul de curse. Ninja H2 a intrat deja in productie, iar anul viitor va fi lansata pe piata la un pret de 25 de mii de dolari.

Andrea William Sudati, director de marketing Kawasaki: "Putinii norocosi care o vor avea se vor face cu siguranta remarcati pe soselele din Italia."

Italienii de la Piaggio au adus in fata vizitatorilor motocicleta care a triumfat anul acesta la campionatul World Superbike. Nu la fel de spectaculoasa, dar mult mai accesibila, este bicicleta electrica ce se poate conecta la telefonul tau mobil. Ducati a venit la Milano cu doua modele noi din gama Multistrada, mai "destepte" decat suratele lor.

Giulio Malagoli, director de produs: "Telefonul tau inteligent se poate conecta la motocicleta si poti face numeroase lucruri, poti asculta muzica, iti poti citi mesajele pe ecranul de bord."

Dotate cu motoare de 160 de cai putere, pretul noilor motociclete Ducati pleaca de la 19.000 de dolari. In sus.

VIDEO PROTVPLUS.RO