Cele mai importante premiere auto ale Salonului de la Detroit. Americanii vor continua legenda GT

13-01-2015 08:19


Ford si Honda au anuntat, la salonul auto de la Detroit, relansarea a doua dinte celebrele lor masini sport. Americanii continua legenda modelului GT, care castiga altadata cursa Le Mans.

Japonezii revin cu o masina sport proiectata in premiera, acum 25 de ani, cu ajutorul faimosului pilot de Formula 1 Ayrton Senna.

Noul Ford GT va fi comercializat in intreaga lume, incepand cu 2016 - anul semicentenarului de la stralucita tripla victorie in cursa de 24 de ore de la Le Mans. E construit din materiale compozite, iar scaunele pasagerilor sunt modelate din fibra de carbon. O herghelie de 600 de cai putere se ascunde sub capota.

Volkswagen a venit la Detroit cu noul sau concept SUV, cu care spera sa se impuna pe acest segment al pietei americane.

"Este un ambasador pentru noul limbaj al design-ului de Volkswagen: design german si tehnologie care vine in intampinarea modului american de viata", a spus Martin Winterkorn, presedintele Volkswagen.

"Ne propun un coupe, chiar daca are patru usi si aduce oarecum cu un SUV", consider Aaron Bragman, analist piata auto.

Sistemul de propulsie este hibrid, atat electric cat si cu carburant conventional. Daca germanii viseaza la cucerirea pietei americane, General Motors vrea sa debarce in Europa. Buick Cascada e varful de lance.

"Este primul Buick decapotabil din ultimii 25 de ani", a spus Daniel Ammann, presedintele General Motors.

"Asa ceva nu aveam in acest moment pe piata noastra, o masina decapotabila de lux, cu patru locuri, dar nu foarte scumpa", spune Bragman.

Masina se poate "descoperi" in 17 secunde, la o viteza de rulare de 50 de kilometri pe ora. Are un motor turbo de 200 de cai putere, dar si un sistem de siguranta care elibereaza bare de protectie impotriva rasturnarii, daca senzorii detecteaza un posibil risc de accident.

VIDEO PROTVPLUS.RO