Benzina a ajuns la cel mai mic preţ din ultimii 2 ani, în România. Cu cât se vinde un litru


Ultimul update: Sambata 15 Februarie 2020 19:57
Data publicarii: Sambata 15 Februarie 2020 18:47
Categorie: Stiri Auto

Benzina şi motorina au ajuns la cel mai mic preţ la pompă din ultimii doi ani. Pentru tariful de la benzină, sâmbătă, a fost chiar un moment psihologic, coborând sub pragul de 5 lei pe litru a unele staţii.

Ieftinirea carburanţilor este provocată de contextul internaţional, unde petrolul a ajuns la minimul ultimelor 12 luni, iar specialiştii se aşteaptă ca aceste scăderi să aducă ieftiniri inclusiv în magazine şi la anumite servicii.

Prețul benzinei a ajuns sub 5 lei, mai exact 4 lei şi 98 de bani. Pentru motorina tariful pe litru e de 5 lei şi 15 bani. 

În decembrie 2019, acum o lună şi jumătate, preţurile erau la 5,58 de lei benzina şi 5,76 motorina, a fost o primă scădere la 1 ianuartie, după eliminarea de către guvern a supra-accizei, după care preţurile carburanţilor au ajuns la acest minimum de azi. Iată o ieftinire de 60 de bani, deci peste 10% reducere de preţ într-o perioadă foarte scurtă. Asta înseamnă că la 10 litri, am câştigat unul.

Preţurile internaţionale sunt de vină pentru scăderile de acum. Barilul de petrol a ajuns la 52 de dolari, faţă de 63 în ianuarie. Deci o reducere de 17%, aşa că cel mai probabil şi la pompele noastre companiile vor reduce în continuare tarifele.

De fapt acesta a fost şi unul dintre motivele pentru care zilele trecute, Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a anunţat că Banca Naţională a scăzut prognoza de Inflaţie. Cu alte cuvinte scumpirile galopante de până acum s-ar putea opri, iar pentru multe produse de uz curent, mai ales cele care au în preţ un cost mare cu transportul, pentru acesta am putea avea chiar ieftiniri.

VIDEO PROTVPLUS.RO