Francezii isi plang mortii si raman uniti indiferent de religie. Matei Visniec: "Franta intra intr-un razboi lung"
Francezii isi plang mortii si raman uniti indiferent ca sunt crestini sau musulmani.
O spune dramaturgul roman Matei Visniec stabilit la Paris de multa vreme si care acum traieste drama pariziana. E vremea compasiunii si nu numai sustine omul de cultura convins ca poporul francez va incerca sa isi schimbe atitudinea defensiva de pana acum.
Matei Visniec, scriitor: De data aceasta au atacat oameni indiferent de rasa, religie, sex..au atacat oamni si probabil, la Bataclan, sunt si oameni de religie musulmana. Au atacat pur si simplu oameni pentrru ca sunt francezi, pentru ca traiesc in Occident, pentru ca le place viata.
Alegeri 2024
20:17
Ludovic Orban se retrage din cursa prezidențială și își anunță susținerea pentru Elena Lasconi. Reacția candidatei USR
19:41
Nicuşor Dan: Ar fi bine să rămână un singur candidat al partidelor de dreapta la prezidenţiale
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
Franta si lumea occidentala intra intr-un razboi lung. Un razboi cu un inamic complicat, dificil, care nu are constiinta, care ne provoaca la un razboi asimetric, atipic, o forma de barbarie care se infiltreaza, care gaseste posibilitati sa loveasca chiar si in orasul luminilor, in locurile de mare dimensiune simbolica.
Erau experti care spuneau "trebuie sa avem si noi dreptul in Franta sa purtam arme. Trebuie ca functionarii, cadrele, oamenii care o anumita raspundere in locurile publice sa poata sa achizitionzeze, sa poarte arme asupra lor. Ca si in Israel.
In acest moment este o perioada de doliu si emotie dar discutiile despre cum s-au produs aceste atentate si daca nu cumva au fost niste falii, niste neajunsuri in sistemul de informatii al serviciilor secrete franceze, toate aceste dezbateri vor incepe cu o vigoare absolut reinnoita. Pentru ca, intr-adevar, Franta este obligata sa se intrebe daca a alocat destui bani pentru Aparare, daca si-a perfectionat suficient Serviciile si sistemul de colectare de informatii. Intreaga Europa trebuie sa se intrebe daca a apucat-o pe o cale gresita.