Ultimatum pentru Andone: 12 puncte in urmatoarele 5 meciuri sau pleaca de la echipa

Andone

Rezultatele slabe din acest debut de sezon in Liga I erau sa ii fie fatale lui Ioan Andone. Falcosul a primit credit pana dupa meciurile cu Galatasaray, din care trebuie sa scoata cel putin trei puncte, si sa bata tot in Liga I.

Dupa primele etape din Liga I, in care CFR a inceput schiopatat, sefii din Gruia au dat asigurari ca scaunul lui Ioan Andone nu e in pericol. "Va imbatrani la CFR", spunea Paszkany atunci. La nici doua luni de la acea declaratie, sefii din Gruia au luat in discutie demiterea tehnicianului. Arpad Paszkany si actionarii s-au intalnit ieri pentru a discuta soarta antrenorului. Iuliu Muresan a venit cu varianta aducerii unui lusitan, avandu-i ca variante pe Augusto Inacio si Jose Gomes. Presedintele gruparii ardelene e in Portugalia de luni dimineata, acolo unde a avut discutii de principiu cu cei doi tehnicieni. Pe de alta parte, actionarii ar dori sa aduca un antrenor italian. Presa din "Cizma" a aflat despre acest lucru si a notat aseara ca Cristiano Bergodi si Edoardo Reja sunt in discutii avansate cu CFR!

Paszkany vrea sa il mai tina

Ioan Andone insa va mai primi credit pentru o luna. Acesta a primit sprijin de la Paszkany Arpad, care a insistat ca tehnicianul sa fie pastrat cel putin pana dupa "dubla" cu Galatasaray. CFR trebuie sa scoata cel putin trei puncte cu turcii si sa aiba un parcurs perfect in campionat cu Viitorul, Severin si Brasov pentru a ramane in functie. Paszkany i-a luat apararea si in public ieri. "Ne e vina lui Andone ca avem 10 accidentati", a spus Paszkany.

Sunt nemultumiti ca joaca prea defensiv

Citește și
Scaunul
Andone, fair play: Victoria Stelei este meritata, sunt pe val
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Sefii gruparii ardelene sunt nemultumiti ca formatia lor a practicat un joc prea defensiv in acest sezon si mai ales ca este la 12 puncte de primul loc. Dupa calificarea in grupele Ligii, Ioan Andone a fost anuntat de Paszkany si Muresan ca titlul in Liga I este obiectivul primordial, deoarece i-ar duce din nou aproape de cei 20 de milioane de euro din cea mai importanta competitie intercluburi. Maniera prea defensiva din Liga I a fost criticata in vestiar si de liderii echipei. Gruparea portugheza in frunte cu Cadu ar dori un antrenor din tara lor natala.

"Nu se pune problema schimbarii!"

Declarativ, sefii din Gruia sunt tot de partea lui Andone. "Nu se pune problema unei schimbari a lui Andone", a spus ieri Paszkany. La fel insa spunea seful din Gruia in 2008, inainte ca "Falcosul" sa fie demis. "Va imbatrani la CFR", spunea atunci Paszkany. Ultima demitere a avut acelasi scenariu. "Nu avem niciun motiv sa il demitem pe Costa, e pe locul 1 la 5 puncte de restul echipelor", spunea Muresan cu 24 de ore inainte sa il demita pe lusitan. De notat ca "Falcosul", care ieri nu a putut fi contactat, nu are nicio clauza in contract prin care ar urma sa primeasca despagubiri materiale daca e dat afara.
 

Cine sunt antrenorii doriti in Gruia in locul lui Andone

Cristiano Bergodi (47 de ani)
- a antrenat pe CFR in sezonul 2006-2007, cand a obtinut prima performanta notabila din "era" Paszkany, calificarea in Cupa UEFA
- a ramas in relatii bune cu actionarii, dar intr-una rece cu Iuliu Muresan. Bergodi considera ca presedintele CFR-ului a fost principalul vinovat pentru ca in vara lui 2007 nu i-a mai fost prelungit contractul
- cunoaste foarte bine Liga I, acolo unde le-a mai pregatit pe FC National, Steaua, Rapid si Poli Iasi

Edoardo Reja (66 de ani)
- a pregatit ultima data echipa Lazio Roma, cu care a terminat pe locul patru la finalul sezonului trecut
- a mai antrenat formatiile Treviso, Mestre, Varese, Pescara, Cosenza, Hellas Verona, Bologna, US Lecce, Brescia, AC Torino, Vicenza, Genoa, Catania, Cagliari, SSC Napoli si Hajduk Split.
- la Lazio, Reja a reusit sa resusciteze niste fotbalisti plafonati, Mauro Zárate, Cristian Ledesma si Stefano Mauri fiind cele mai elocvente exemple

Augusto Inacio (57 de ani)
- a intrat in vederile lui Iuliu Muresan dupa ce a avut un parcurs aproape perfect cu Vaslui in returul sezonului trecut
- are in CV un titlu in Portugalia, cu Sporting, in 2000
- liber de contract in prezent, e si pe lista lui George Copos

Jose Gomes (42 de ani)
- liber de contract, a fost ultima data antrenor secund la Panathinaikos, pana in vara
- a mai fost secund la Malaga si Porto
- cel mai probabil ar urma sa ajunga ca secund in Gruia, alaturi de un lusitan mai titrat
 

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Conflict in vestiarul CFR. Portughezii fac legea la Cluj, iar prima victima ar putea fi Ioan Andone
Conflict in vestiarul CFR. Portughezii fac legea la Cluj, iar prima victima ar putea fi Ioan Andone

Meciul pierdut cu Steaua a agitat si mai mult vestiarul celor de la CFR Cluj. Practic, doar o minune va mai face ca CFR sa reintre in lupta pentru campionat, distanta dintre echipa patronata de Arpad Paszkany si Steaua fiind de 12 puncte!

Andone, fair play: Victoria Stelei este meritata, sunt pe val
Andone, fair play: Victoria Stelei este meritata, sunt pe val

Steaua a reusit sa o invinga pe CFR Cluj (1-0), iar Andone a recunoscut dupa infrangerea cu Steaua ca echipa lui Reghe a meritat pe deplin victoria: "E foarte greu sa mai recuperam punctele".

Recomandări
Israelul pregătește un răspuns în forță pentru Iran. Șeful Statului Major al IDF: „Va suporta consecințele acțiunilor sale”
Israelul pregătește un răspuns în forță pentru Iran. Șeful Statului Major al IDF: „Va suporta consecințele acțiunilor sale”

Israelul pregătește un răspuns în forță pentru Iran, dar unul care să nu provoace o escaladare a conflictului în regiune, potrivit presei israeliene.

Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”
Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri asupra centralei nucleare ucrainene, scrie AFP.

Economia Chinei a crescut în primul trimestru mai rapid decât s-au așteptat analiștii. Toți au crezut că o să scadă
Economia Chinei a crescut în primul trimestru mai rapid decât s-au așteptat analiștii. Toți au crezut că o să scadă

Economia chineză a avut un început de an mai puternic decât s-au așteptat analiștii, chiar dacă criza din sectorul imobiliar s-a adâncit.