UBB organizeaza Scoala de vara „Dramaturgia Cotidianului”
Facultatea de Teatru si Televiziune din cadrul UBB organizeaza, in perioada 21-31 august 2017, a-XIII-a editie a Scolii de vara Dramatugia Cotidianului dedicata, pentru a doua oara, atat studentilor, cat si liceenilor pasionati de teatru.
In cadrul celor zece zile de lucru intens vor avea loc ateliere de dramaturgie si scenaristica, publicistica si antreprenoriat cultural, sustinute de profesori ai Facultatii de Teatru si Televizune. Participantii vor invata sa scrie piese de teatru, isi vor dezvolta gandirea critica si capacitatea de a privi profesionist un spectacol sau un film si vor deprinde mecanismele productiei teatrale.
Relevanta programului „Dramaturgia Cotidianului”, deja confirmata in cei 12 ani de dezvoltare a sa in diverse locatii (Baiut-Maramures, Baia Mare, Tirgu Jiu, Targu Mures, Brasov sau Iasi), s-a bazat si se bazeaza pe caracterul ei interdisciplinar, experimental si polistratificat, in care cercetarea antropologica si de mentalitati se extinde in creatii artistice (scenarii de teatru si film, eseuri, reportaje si interviuri de presa scrisa si de televiziune, filme de fictiune, fotoreportaje). Programul se bucura de o recunoastere nationala si internationala, fiind nominalizat, in 2007, la premiile UNITER, iar productiile participantilor la tabara au fost puse in scena si prezentate in festivaluri si competitii de prestigiu.
Proiectul din acest an este deschis, pe baza de competitie, elevilor de liceu si studentilor. Cei interesati pot trimite la adresa [email protected] pana la data de 1 mai 2017 urmatoarele:
1. Scrisoare de motivatie (max. 1 pagina).
2. Un eseu sau o cronica la spectacolul de teatru preferat sau o piesa de teatru originala (se accepta si un fragment de piesa).
3. Formularul de inscriere completat, care poate fi descarcat de pe www.teatrologie.ro/scoaladevara.
Lucarile Scolii de vara se vor desfasura la Complexul Baru Mare al Universitatii Babes-Bolyai (jud. Hunedoara) iar costurile de participare sunt de 400 lei/participant.
Programul este sustinut de Universitatea Babes-Bolyai in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice.