Sectia de Neonatologie Prematuri a Spitalului Clinic Judetean Mures va fi dotata cu incubatoare

Ultima actualizare: 16-11-2012 06:47
incubator

Spitalul Clinic Judetean Mures a fost inclus in Campania “Bun venit pe lume” derulata de Organizatia Salvati Copiii, al carei scop este dotarea cu incubatoare a 15 maternitati din Romania.

„Campania “Bun venit pe lume” este una emotionanta, asa cum au caracterizat-o si initiatorii ei, iar in astfel de situatii intelegerea si bunavointa celor din jur pot face minuni. Noua aparatura care va fi donata ca urmare a derularii acestei campanii vine atat in sprijinul pacientilor, cat si al medicilor”, a declarat Dr. Konrad, managerul Spitalului Clinic Judetean Mures.

Din datele furnizate de Directia de Sanatate Publica Mures, judetul Mures se situeaza sub media nationala in ceea ce priveste mortalitatea infantila, cu un procent de 9,05/mia de nascuti vii, fata de 9,4/mia de nascuti vii (media pe tara). In anul 2011, in judetul Mures s-au nascut vii 5.854 de copii, numarul deceselor sub un an fiind de 53.

Campania se va desfasura in perioada octombrie-decembrie 2012 si are ca obiectiv strangerea de fonduri pentru dotarea maternitatilor din 15 orase.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO